Hodajte bosi, popravite raspoloženje i potaknite mršavljenje!

Hodajte bosi, popravite raspoloženje i potaknite mršavljenje!

Hodajte bosi, popravite raspoloženje i potaknite mršavljenje!
  • Objavljeno: Petak, 12.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Znanstvenici su ustanovili da ako hodate bosi to ima jako dobar utjecaj na zdravlje cjelokupnog organizma. Ublažit ćete bolove, smanjiti kroničnu upalu i poboljšati kvalitetu sna. Ovo vam se možda čini nevjerojatnim, ali su istraživanja pokazala da se hodanje bez obuće povezujemo sa zemljom koja otpušta negativne elektrone iz tijela i donose odlične prednosti za zdravlje.

Hodanje bez obuće popravlja raspoloženje

Jeste li ikada primijetili da se nakon cjelodnevnog hodanja bez obuće osjećate bolje? Znanstvenici su ustanovili da hodanjem bosi možemo popraviti raspoloženje, ublažiti simptome depresije, anksioznosti i stresa.

Hodanje bez obuće potiče mršavljenje

Kada smo pod stresom, skloniji smo odabiru nezdravih namirnica i prejedanju. Hodanjem bosi možemo smanjiti razinu hormona stresa i na taj način spriječiti žudnju za nezdravim grickalicama. Popravlja kvalitetu sna, a svi već znamo da je kvalitetan san ključan za regulaciju apetita i prevenciju žudnje za grickalicama.

Provjerite zašto je hodanje bolje od trčanja!

Hodanjem bosi smanjujete razinu slobodnih radikala i kronične upale

Tijelo proizvodi slobodne radikale zbog niza različitih faktora. To može biti pušenje, prekomjerno korištenje elektronskih uređaja i izlaganje štetnim kemijskim spojevima. Slobodni radikali su nešto što ne možemo izbjeći, ali postoje načini pomoću kojih možemo smanjiti njihovu razinu.

Istraživanja su pokazala da antioksidanti neutraliziraju i smanjuju razinu slobodnih radikala. Hodanje bez obuće ima antioksidacijsko djelovanje, smanjuje razinu slobodnih radikala i ublažava kroničnu upalu u tijelu.

Hodanjem bosi poboljšavate kvalitetu sna

Ako povremeno vodite borbu sa spavanjem, bolujete od povremene nesanice ili se često budite tijekom noći, stručnjaci preporučuju da počnete što češće hodati bosi. Jedno istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu The Journal of Alternative and Complementary Medicine, je pokazalo da hodanje bez obuće smanjuje razinu hormona stresa i poboljšava kvalitetu sna.

Hodanjem bosi ubrzavate oporavak tkiva i zacjeljivanje rana

Istraživanja su pokazala da hodanje bez obuće ima zacjeljujuće djelovanje. Ako želite potaknuti oporavak tkiva, vježbajte, meditirajte ili radite jogu bosi na otvorenome. Ovo je pristupačan i jednostavan način poticanja zacjeljivanja rana i oporavka tkiva.

Saznajte zašto je hodanje dobro!

Hodanjem bosi štite zdravlje srca

Jedno istraživanje je pokazalo da hodanje bez obuće može smanjiti rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava. Naročito se učinkovitim pokazalo kod prevencije krvnih ugrušaka i poboljšanja cirkulacije krvi.

Hodanjem bosi ublažite simptome PMS-a

Možete ublažiti uobičajene simptome predmenstrualnog sindroma, kao što su razdražljivost, kronični umor, glavobolja i depresija. Povišena razina hormona stresa u tijelu može pogoršati simptome PMS-a, a hodanje bez obuće dramatično smanjuje razinu hormona stresa u tijelu.

Pokušajte svaki dan hodati bosi na prirodnim površinama, kao što su pijesak, šljunak, trava, beton ili kamenje. Izbjegavajte drvene površine i tepihe jer ove površine neće imati tako dobar učinak.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije