Hungry Mile preporučuje: Sunčana pita od lisnatog tijesta sa sirom i pestom

Hungry Mile preporučuje: Sunčana pita od lisnatog tijesta sa sirom i pestom

Hungry Mile preporučuje: Sunčana pita od lisnatog tijesta sa sirom i pestom
  • Objavljeno: Subota, 14.01.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile

Kao i svake subote, donosimo vam jedan recept iz kuhinje popularnog blogera Mile Butorca. Većini je poznat kao Hunrgy Mile, autor bloga „Jedi do Mile volje“, a proslavio se još 2014. godine u popularnoj amaterskoj kulinarskoj emisiji 3,2,1 Kuhaj. Njegov blog i Instagram profil neiscrpan su izvor inspiracije za slatke i slane zalogajčiće i raznovrsna jela, koja su najčešće vrlo jednostavna za pripremu.

Pita koju smo izabrali za ovaj vikend također je jednostavna i brzo gotova jer za pripremu možete koristiti gotovo lisnato tijesto i pesto iz staklenke, a kombinacija koja uključuje dvije vrste sira oduševit će svakog gurmana. Možete je jesti samu, ali Mile kaže da je najbolja uz fini pršut ili kobasicu.

Recept za sunčanu pitu

Sastojci:

  • 2 lista lisnatog tijesta
  • 4 žlice pesta po izboru
  • 50 g ribanog sira (cheddar ili neki drugi)
  • 25 g ribanog tvrdog sira (grana padano i sl.)
  • 1 jaje
  • sezam za posipanje

Priprema:

1. Tijesto razvaljajte pa nožem formirajte dva kruga iste veličine, najlakše će vam biti da okružite oko velikog tanjura.

2. Prvi krug prebacite na pleh obložen papirom za pečenje pa u sredini malom čašom lagano utisnite mali krug, a tanjurom za oko 1 cm manjim od promjera kruga lagano utisnite drugi krug, time ćete označiti sredinu i rub.

3. Tijesto premažite pestom ali pazite da ne izađete izvan zadnjeg ruba od 1 cm. Po pestu naribajte sireve, a slobodni rub premažite razrađenim jajem i preklopite drugim krugom.

4. Ponovno lagano utisnite sredinu, a vilicom utisnite cijeli krug kako bi se zalijepilo tijesto za tijesto.

5. Nožem razrežite 12 “trokuta” od kruga u sredini do kraja, pa lagano 2 do 3 puta zavrtite svaki. Sve premažite s jaje i pospite sezamom pa pecite oko 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije