Hungry Mile preporučuje: Pavlova torta s jagodama

Hungry Mile preporučuje: Pavlova torta s jagodama

Hungry Mile preporučuje: Pavlova torta s jagodama
  • Objavljeno: Subota, 01.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile

Kad trebate ideju za novo, ukusno, ali jednostavno jelo ili desert, prava adresa je blog „Jedi do Mile volje“ ili Instagram profil Hungry Mile, poznatog hrvatskog blogera Mile Butorca, kojem je važna odskočna daska u području kulinarstva bilo sudjelovanje u popularnoj emisiji "3,2,1 Kuhaj" 2014. godine.

Ovaj vikend pripremamo popularnu Pavlovu tortu onako kako je priprema Hungry Mile. Recept je idealan za one koji vole praktičnu jednostavnost jer uključuje korištenje gotove mješavine za izradu beze kora, ali ako ih želite pripremiti bez nje, možete isprobati klasični recept za Pavlovu.

Recept za Pavlovu tortu s jagodama


Sastojci:

  • 1 gotova mješavina za izradu Pavlove
  • 500 g jagoda
  • 2 vanilin šećera
  • 1 limun (sok i korica)
  • 50 g šećera
  • dekoracija: svježe voće i menta

Priprema:

Upute za pripremu bezea:

1. Upalite pećnicu s ventilatorom na 150°C, na papiru za pečenje nacrtajte krug promjera 20 cm i stavite ga na pleh, tako ćete lakše oblikovati koru.

2. Mješavini za beze dodajte 120 ml hladne vode, pa miksajte 3 min. Postepeno dodajte 120 g kristal šećera. Nastavite miksati (oko 4 min) dok se sav šećer ne otopi i snijeg ne postane čvrst.

3. Uz pomoć špatule i žlice unutar ocrtanog kruga oblikujte koru, napravite ju kao zdjelu kako bi kasnije stavili kremu unutar Pavlove. Pazite da dno nije pretanko.

4. Temperaturu pećnice smanjite na 110°C i pecite/sušite 90 minuta.

5. Pećnicu isključite, a vrata pećnice djelomično otvorite, te nakon 30 min izvadite.

Upute za pripremu kreme:

1. U lonac dodajte oprane i na veće komade narezane jagode, dodajte im šećere te koricu i sok limuna. Kuhajte uz često miješanje na laganoj vatri dok se voće ne raspadne. Štapnim mikserom sve razradite u kompaktni umak, pustite da još jednom zaključa pa ohladite.

2. U posudu ulijte 400 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice za kremu i miksajte srednjom brzinom 2 - 3 minute. Dodajte umak od jagoda i sve razradite u glatku kremu.

3. Kremu rasporedite na prethodno pečenu koru i dekorirajte sezonskim voćem po izboru.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije