Kako brinuti o imunitetu svih članova obitelji, neovisno o njihovoj dobi?

Kako brinuti o imunitetu svih članova obitelji, neovisno o njihovoj dobi?

Kako brinuti o imunitetu svih članova obitelji, neovisno o njihovoj dobi?
  • Objavljeno: Utorak, 19.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Imunosal linija dodataka prehrani namijenjena je svim dobnim skupinama i sadrži široki spektar sastojaka za normalno funkcioniranje imunosnog sustava, smanjenje umora i iscrpljenosti i normalan metabolizam energije. Većina proizvoda sdržia beta-(1,3/1,6)-D-glukan, izoliran iz stanica kvasca Saccharomyces cerevisiae te sastojci kao što su vitamin D, C i cink čija je dostupnost u organizmu nužna za normalno funkcioniranje imunološkog sustava.¹ Vitamin D koji se nalazi u Imunosal dodacima prehrani jest D3V² - patentirani oblik kolekalciferola biljnog porijekla koji je prikladan za osobe koje izbjegavaju hranu životinjskog porijekla.

Imunosal kapsule za starije od 12 godina u dnevnoj dozi sadrže čak 900 mg beta-glukana, vitamin C, vitamin D, vitamin E i 8 vitamina B skupine. Uz vitamine, tu su i cink, željezo i selen koji doprinose normalnoj funkciji imunosnog sustava.¹ Kapsule sadrže i koenzim Q10 kojega, iako djelomično možemo sami proizvoditi, moramo dodatno unositi u organizam hranom ili dodacima prehrani.

Imunosal Senior kapsule posebno su osmišljen dodatak prehrani za osobe zrelije životne dobi koji se od Imunosal kapsula razlikuju time što u svom sastavu sadrže čak 30 mg već spomenutog koenzima Q10 te dodatak kalcija i resveratrola. Kombinacija kalcija i vitamina D doprinosi normalnoj funkciji mišića i održavanju normalnih kostiju³, a tu je i beta-glukan te kompleks vitamina i minerala¹ za normalnu funkciju imunosnog sustava.

Imunosal C-1000 kapsule sadrže čak 1000 mg vitamina C u dnevnoj dozi te dvostruke preporučene doze cinka i vitamina D. Vitaminsko-mineralni preparat odličan je izbor za sve koji imaju lošiju prehranu, sportašima i općenito osobama koje su iscrpljene.⁴ ⁷

Najmlađima od godinu dana namijenjen je Imunosal® Junior sirup koji sadrži kombinaciju vitamina i minerala za razvoj i imunitet djece⁵ ⁶ ⁷ i posebno je prilagođen djeci najmlađeg uzrasta. Za malo stariju djecu najprepoznatljiviji dodatak prehrani za imunitet zasigurno je Imunosal tekući dodatak prehrani. Prvenstveno je namijenjen predškolskoj i školskoj djeci. Sadrži beta-glukan, 10 vitamina i cink izvrsna su nadopuna zdravoj prehrani, a ugodan okus proizvoda privlačan je djeci koja će rado popiti svoj Imunosal! Za starije od tri godine tu su još i Imunosal pastile, obogaćene lecitinom s okusom šumskog voća.

Imunosal® Direkt je multivitaminski dodatak prehrani u vrećicama. Sadrži za Imunosal® već prepoznatljivu kombinaciju beta-glukana, koenzima Q10 i esencijalnih vitamina i minerala koja se sipa direktno u usta gdje se brzo otapa. U samo jednoj vrećici Imunosal® Direkta se nalazi 100 mg beta-glukana, čak 20 mg koenzima Q10, 200 % preporučenog unosa vitamina D i cinka, 375 % preporučenog unosa vitamina C te vitamini B skupine i željezo.

Ova bogata kombinacija sastojaka čini proizvod idealnim dnevnim dodatkom prehrani za energiju⁸, one koji ne vole kapsule ili nemaju pri ruci čašu vode jer je vrlo praktičan za svakodnevnu upotrebu na poslu, na putu i kod sportaša. Imunosal® Direkt ima brzo djelovanje, a dio sastojaka počinje se apsorbirati već u ustima.

¹Vitamini C i D, cink, vitamini B6 i B12, folna kiselina, i željezo doprinose normalnoj funkciji imunosnog sustava
²https://www.vitamind3v.com/. Pristupljeno 15.02.2024.
³Kalcij i vitamin D doprinose normalnoj funkciji mišića i održavanju normalnih kostiju.
⁴riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, vitamini B6 i B12, folna kiselina, željezo i vitamin C doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti
⁵vitamin D koji doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava kod djece
⁶vitamin D koji je potreban za normalan rast i razvoj kostiju kod djece
⁷željezo koje doprinosi normalnom kognitivnom razvoju djece
⁸Tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, vitamini B6 i B12, biotin, željezo i vitamin C doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije