Intervju: Saznali smo sve što želite znati o revolucionarnom tretmanu koji koriste sve zvijezde!

Intervju: Saznali smo sve što želite znati o revolucionarnom tretmanu koji koriste sve zvijezde!

Intervju: Saznali smo sve što želite znati o revolucionarnom tretmanu koji koriste sve zvijezde!
  • Objavljeno: Utorak, 09.10.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sigurno se sjećate priče kako je Madonna skinula hlače Justinu Timberlakeu. Ne, nije ono što mislite! Justin je došao u studio i nije se baš najbolje osjećao, a Madonna mu je savjetovala da uzme injekcije s B12 vitaminom od kojih će se osjećati bolje. Nije zvala doktora već je naredila Justinu da skine hlače i sama mu dala intravenoznu terapiju.

Ako se ne osjećate najbolje a u blizini nemate Madonnu, onda ćete poželjeti upoznati doktoricu Irijanu Rajković, specijalisticu plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije. Ovo je žena koja će vas odmah osvojiti! Ne skidajući osmijeh s lica, odgovorila je na sva moja pitanja o intravenoznoj terapiji i približila nam ovaj trend koji već dugo koriste svjetske zvijezde.

Ako ste se pitali kada i zašto vam treba intravenozna terapija, nastavite čitati jer će vam dr. Rajković objasniti sve o njoj!

Što je intravenozna terapija i za što se koristi?

Dr. Rajković: Intravenozna nutritivna terapija ili IVNT je davanje esencijalnih mikronutrijenata - vitamina, minerala i aminokiselina, u obliku infuzije, bez ikakvih dodataka, aditiva, konzervansa ili lijekova.

Postoje brojna stanja ili razlozi zbog kojih terapiju koristimo, a pod najčešće bih navela mamurluk, pad imuniteta, kronični umor i iscrpljenost, detoksikaciju jetre, jet lag te gubitak kilograma.

Koliko traje tretman i kada nam može koristiti?

Dr. Rajković: Tretman infuzijom traje 30 do 45 min, dok intramuskularne injekcije jednokratnim visokim dozama, tzv. „booster shot“, traju do 1 minute.

Preporučuju se kod umora, stresa i iscrpljenosti, za brzo rješavanje mamurluka, kada vam padne imunitet, u predgripoznim i predviroznim stanjima, kod jet laga i burn out sindroma, za detoksikaciju jetre, kod astme i alergije, za infekcije gornjeg respiratornog sustava, za bolje fokusiranje i pamćenje, pogotovo kada učite, za rehidraciju, trenutno podizanje energije, povećanje snage i izdržljivosti - pogotovo kod sportaša, za trenutno podizanje imuniteta, za sagorijevanje masnoće i brži gubitak kilograma, za migrene te općenito bolje stanje organizma.

Postoje li nuspojave?

Dr. Rajković: Intravenoznu nutritivnu terapiju smiju davati samo medicinski djelatnici zbog čega je sigurnost pacijenta zagarantirana, a nuspojave i komplikacije svedene na minimum.

Zašto je bolja od klasičnog uzimanja vitamina?

Dr. Rajković: Kod klasičnog uzimanja vitamina, samo 20-30% vitamina apsorbira se kroz želudac i crijeva, odlazi u krvožilni sustav i dalje u jetru. U jetri, ti isti vitamini prolaze kroz procese biotransformacije, metaboliziraju se i inaktiviraju, što u konačnici dovodi do samo 2-3% vitamina koji se raspodjele po cijelom organizmu. Kod intravenoznog davanja - 100% vitamina odlazi direktno u krvožilni sustav, jetra se zaobilazi, što znači da 100% aktivnih tvari i dalje ostaje aktivno i kao takvi dolaze do stanica što nam omogućava brže, jače i dugotrajnije rezultate.

Je li intravenozna terapija novi hit ili već neko vrijeme ima svoju primjenu?

Dr. Rajković: Intravenozna terapija imala je svoje početke već u 60-ima kada je dr. Myers, američki liječnik iz Baltimorea, infuzijom tretirao različite tegobe i stanja svojih pacijenata. Danas u SAD-u i Aziji nema klinike bez ove vrste tretmana u svojoj ponudi. Zbog svog brzog učinka, pogotovo kada pričamo o mamurluku, iscrpljenosti i padu imuniteta, tretman predstavlja tajno oružje celebritya koji se na ovaj način vrlo brzo „vraćaju u igru“. S ponosom mogu reći da smo mi prvi u ovom dijelu Europe pokrenuli ovaj trend.

Kome biste preporučili intravenoznu terapiju?

Svima koji žele podići energiju, povećati snagu i izdržljivosti, pojačati svoje performanse i podignuti imunitet. Idealni su za osobe aktivnog životnog stila i sportaše. Naravno, kako dolazi vrijeme Martinja i božićnih domjenaka, terapiju bi preporučila svima koji žele dobar provod za vikend s ciljem da u ponedjeljak na poslu normalno funkcioniraju.

Postoji li trenutak kada ne smijemo primiti intravenoznu terapiju?

Dr. Rajković: Iako su esencijalni mikronutrijenti koje dajemo u infuziji čisti vitamini, minerali i aminokiseline, bez ikakvih dodataka, aditiva, konzervansa ili lijekova, IVNT ipak ne preporučujemo trudnicama.

Koliko često možemo uzimati ovakav oblik pomoći za organizam?

Dr. Rajković: Preporučuje se 6 dolazaka, svaki tjedan po jednom te potom tretman održavanja, jednom na 6 do 12 mjeseci. No, ja uvijek volim reći da osoba sama može najbolje procijeniti kako se osjeća i kada joj je potrebna infuzija.

Ide nam sezona gripa i prehlada. Što biste savjetovali našim čitateljima?

Dr. Rajković: Naše idealne IMMUNO BOOSTER koktele i koktele s visokim dozama vitamina C koji sprečavaju sve simptome gripe i prehlade, intenzivno i odmah podižu imunitet i omogućuju da budete zdravi i kada su svi oko vas prehlađeni.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije