Izliječite štitnjaču na prirodan način!

Izliječite štitnjaču na prirodan način!

Izliječite štitnjaču na prirodan način!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Ako imate bolesnu štitnjaču, zapitajte se: je li moja kralježnica bezbolna, fleksibilna, snažna, osjećam li bolove u vratu, osjećam li se mirno i sigurno te živim li svoj život po vlastitoj (ili tuđoj) volji?

Liječenje štitnjače prvenstveno zahtjeva obraćanje pažnje na hormone, a zatim emocije i kralježnicu kako bismo mogli postići potpuno i prirodno izlječenje.

Mulier metoda nastala je iz potrebe za cjelovitim zdravljem, zdravljem tijela i duše.

Što znači da je netko zdrav? To znači da sve žlijezde (hipofiza, štitnjača, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jajnici, testisi) rade besprijekorno, da je kralježnica bezbolna, fleksibilna, snažna, i da se osoba osjeća mirno i sigurno (nema tuge, bijesa, straha) i da živi svoj život po vlastitoj volji.

Do cjelovitog zdravlja se dolazi sljedećim redoslijedom:

  • rješava se uzrok bolesti
  • vraćamo balans kralježnici, hormonima i emocijama koji prvi stradaju kod svake bolesti
  • individualnom terapijom

Na ovaj način, liječnik ima cjeloviti pregled osobe te liječi istovremeno nekoliko razina bolesti.

Hormoni i životna energija

Hormoni su temelj informacijskog sustava tijela. Oni prenose informacije (naredbe) iz centra (mozak) prema periferiji. Ne kaže se slučajno da sve ide iz glave. Dakle, kakvo je stanje u glavi, takvo je stanje u tijelu.

Hormoni su prijenosnici životne energije (volja, vjera, motivacija) koju pretvaraju u funkciju organa.

Ako imate dovoljno životne energije (motivacije za životom, vjere u život, volje za životom), tada žlijezde rade besprijekorno. No, ako imate problema s motivacijom, vjerom ili voljom za životom, funkcija žlijezda popušta i može dovesti do bolesti.

Emocije koje ima štitnjača

Štitnjača je jedna od glavnih žlijezda u tijelu. Njeni hormoni djeluju na sve stanice tijela.

Louisa Hay kaže da je štitnjača vezana za samopoštovanje, stvaralaštvo, izražavanje, krivnju, tugu.

Ako dugoročno prevladava negativna strana ovih emocija, dolazi do poremećaja u području vrata. To se može manifestirati bolovima u vratnoj kralježnici, poremećenom funkcijom štitnjače, grloboljom, gubitkom glasa, škakljanjem u grlu, nateknutim i bolnim limfnim čvorovima.

Vratna kralježnica

Bolovi u vratnoj kralježnici mogu značiti da su zglobovi upaljeni, da nedostaje sinovijalne tekućina, da su se diskovi pomaknuli, da je došlo do dehidracije u cijelom organizmu, da je nakupljeno previše mliječne kiseline…

Ali bolovi u vratu ipak su najčešće povezani s emotivnim stresom i to svi znaju.

Simptomi mogu varirati od blagih do ozbiljnih, ovisno koliko su duboke navedene emocije i koliko životne energije uzimaju.

Ako je područje vrata potpuno zdravo i balansirano, tada osjećamo samopoštovanje, vedrinu, odlučnost i smjelost.

Ovo su mentalni simptomi bolesne štitnjače – nisko samopoštovanje; stalni osjećaj krivnje; tuga; neizražavanje svog mišljenja; stavljanje sebe u drugi plan; potiskivanje kreativnosti.

Shvaćanje individualne patofiziologije dovodi nas do uzroka bolesti, a uzrok će nas dovesti do najbolje terapije.

Terapija će biti različita za svaku osobu koja ima problem sa štitnjačom, jer kemija tijela, biokemijski procesi, patofiziologija, povijest bolesti, način života, obiteljska anamneza je različita kod svake osobe.

Za istu dijagnozu uvijek postoje različiti uzroci i potpuno različite terapije.

To je jedina efikasna medicina – medicina individualnog pristupa.

Za individualno liječenje uvjet je temeljiti razgovor s pacijentom prije nego se pristupi dijagnostičkim pretragama.

Što je duži razgovor, potrebno je manje pretraga. Razgovor podrazumijeva i promatranje od strane liječnika. Način govora, izabrane riječi, energija, stav, izgled kože, kose, noktiju, očiju, držanje, način hoda pacijenta…već daje puno važnih informacija.

Mulier dijagnostika kod bolesne štitnjače

Dijagnoza se postavlja na temelju sljedećih informacija:

Simptoma: Simptomi se razlikuju kod hipotireoze, hipertireoze, Hashimotovog tireoiditisa i drugih patologija štitnjače, no svima je zajedničko poremećaj u iskorištavanju energije i topline, te njihove posljedice. Na staničnoj razini radi se o poremećaju u radu mitohondrija i stanične membrane.

Pretraga: hormoni nadbubrežne žlijezde, hormoni štitnjače, hormoni hipofize, OGTT, antitijela na štitnjaču.

Dijagnoze uzroka: na tkivnoj i staničnoj razini nalazimo koji je uzrok i tu se fokusiramo.

Kada odredimo žarište ili uzrok bolesti, bira se terapija po hijerarhiji, a to znači da najprije treba izliječiti sve poremećaje u radu hormona jer oni djeluju na sva tkiva i stanice. No, to ne znači da očiti poremećaj u radu štitnjače liječimo s hormonima štitnjače.

Često bolesnu štitnjaču liječimo tako da izliječimo poremećaj u radu inzulina i poremećaje nadbubrežne žlijezde.
Kad stabiliziramo gušteraču (koja luči insulin) i nadbubrežne žlijezde (koje luče kortizol-hormon stresa), možemo se fokusirati na štitnjaču.

Ako poremetimo terapijsku hijerarhiju (liječimo posljedicu a ne uzrok), može se dogoditi da unatoč terapiji, pacijent se ne osjeća ništa bolje.

Terapija obuhvaća:

Pripremnu fazu detoksikacije

Prije svake terapije potrebno je organizam očistiti i pripremiti za novu hranu, biljne preparate, vitamine, minerale, lijekove.

Način detoksikacije prilagođava se starosti, zdravstvenom stanju, konstituciji.

Vrste detoksikacije: limunska detoksikacija, Fx Mayr detoksikacija, Mulier detoksikacija.

Najbolje je krenuti sa FxMayr metodom, s redovitim unosom laganih povrtnih juha.

Funkcionalnu prehranu

Program prehrane (ritam i sadržaj) osnova je terapije. Pacijent ima individualan program prehrane, za određeno razdoblje.Prehranom se liječi sindrom propusnih crijeva, podiže energija, hrani tijelo s neophodnim vitaminima, mineralima, proteinima, liječi hormonski disbalans, liječi upala u tijelu.

Funkcionalna prehrana utemeljena je na LCHF principima (smanjen unos šećera i povećan unos zdravih masti) s individualnim spiskom protuupalnih namirnica, bazičnih namirnica ako je potrebno i namirnica s niskom glikemijskim indeksom ako je potrebno.

Terapiju za imunološki status

Da bi terapija bila uspješna, potrebno je ojačati organizam, i podignuti nivo imuniteta.

U ovoj fazi dodaju se tvari koje smanjuju stres a to su pomoćna ljekovita sredstva koja stabiliziraju hormone i probiotici koji stabiliziraju crijevnu floru. O oba slučaja djelujemo na informacijski sustav tijela.

Pomoćna ljekovita sredstva koji su adaptogeni (npr. Rhodiola), stabiliziraju hormone, a nakon nekoliko tjedana detoksikacije i funkcionalne prehrane uvodimo probiotike za obnavljanje crijevne flore.

Antiparazitni program i čišćenje jetre

Ako postoje znakovi kroničnog umora nepoznatog porijekla, bolovi u tijelu, ozbiljne teške bolesti potrebno je provesti i antiparazitni program i čišćenje jetre.

To se radi putem protokola ili s posebnim higijensko-prehrambenim planom.

Kod bolesti štitnjače jetra je gotovo redovito pogođena čak i kad su jetreni testovi u granicama normale. Jetru treba maksimalno rasteretiti (detoksicirati organizam) a tek onda čistiti s čajevima (korijen maslačka, list maslačka..), eteričnim uljima (smilje, klinčić…) i drugim prirodnim preparatima (pelin, crni orah..).

Ortomolekularnu terapiju

Sve nedostatke vitamina i minerala potrebno je nadoknaditi. Zato prepisujemo minerale i vitamine u visokim dozama i to one najboljeg kemijskog sastava i farmaceutskog oblika.

Vitamin ili minerali koji su najčešće potrebni kod bolesti štitnjače su: selen, cink, bakar, vitamin B kompleksa, omega 3, vit D, magnezij.
No, kod svake osobe postoje individualne razlike.

Prirodne preparate i/ili lijekove – individualno po dijagnozi

Ovisno o hormonskom statusu, terapija je individualna za svakog pacijenta.

Homeopatiju i Bachove kapi

Ako je došlo do značajnog pogoršanja zdravlja, a posebno na emotivnoj razini, uključujemo i homeopatsku terapiju u visokim potencijama.

Homeopatska terapija je pod nadzorom liječnika homeopata. Terapija je individualna i vezana je za trenutno stanje pacijenta.
Bachove kapi dodaju se kod pacijenata koji teško podnose svoja emotivna stanja.

Aromaterapiju

Aromaterapiju uvodimo kod upalnih stanja.

Kod bolesti štitnjače najčešće se koriste eterična ulja: mira, mirta, kadulja, smilje geranij. Liječnik aromaterapeut bira način primjene.

Tjelovježbu i vježbe disanja

Svaka bolest nastaje zbog nedostatka kisika u stanicama. Pravilnom tjelovježbom može se povećati snaga, a vježbama disanja smanjiti bolove u tijelu (ako postoje) i smiriti um.

Mulier vježbe za kralježnicu s vježbama disanja dovoljne su da se znatno opustite za početak.

Uklanjanje emotivnog stresa

Pacijentu se objasni u čemu griješi i koje je rješenje. Za akutna stanja straha, tjeskobe, tuge, bijesa (ako se često ponavljaju bez očitog objektivnog razloga)…, osobu se uči kako da što brže prevlada neugodan osjećaj metodom EFT-a.

Metoda razvijanja vlastitog cilja (SMART), i vizije može puno pomoći. Za one koji vole kontrolirati svoj život, odlična je tehnika NLP-a. Kod emocija može pomoći konstitucijska homeopatska terapija – gdje homeopatski lijek pomaže osobi da se vrati „sebi“ u „svoju „ energiju.

Ako želite riješiti svoje problem što dugoročnije i kvalitetnije, onda treba pristupiti uklanjanju emotivnog stresa. Uz stručnog i prilagodljivog terapeuta, možete napraviti čuda.

Duhovno zdravlje najvažnije je zdravlje i iz njega proizlazi sva naša snaga.

Liječnik koji radi po Mulier metodi poznaje svaku od gore navedenih terapija i bira koje od njih će uključiti u individualni terapijski plan za pacijenta.
Individualni terapijski plan pacijent dobije na pismeno i on sadrži:

  1. Plan prehrane
  2. Plan uzimanja lijekova i prirodnih preparata
  3. Plan za uklanjanje emotivnog stresa

Mulier metoda liječi štitnjaču i liječi emotivni stres koji je nastao zbog krivog načina života.
Ovdje se ne radi na snižavanju ili povećanju laboratorijskih vrijednosti.
Ovdje se radi o Vašoj sreći i kvaliteti Vašeg života, povratku sebi i svojoj snazi.

Za više informacija posjetite www.mulier.hr!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije