Kako očistiti glavu tuša u 5 jednostavnih koraka

Kako očistiti glavu tuša u 5 jednostavnih koraka

Kako očistiti glavu tuša u 5 jednostavnih koraka
  • Objavljeno: Subota, 25.06.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kupaonica je dio doma u kojem nikad ne treba odgađati čišćenje. Nakon što pospremite sve ormariće i ladice, operete ručnike i obrišete kupaonsko ogledalo na red dolazi čišćenje tuš kabine. Ovaj dio posla većina ljudi ostavlja za kraj, pri tome najčešće zaboravljajući očistiti glavu tuša.

Znamo da se odvod tuša s vremena na vrijeme začepi i zato ga trebamo redovito održavati, a ako čišćenje tuš kabine nije redovito to može biti težak pothvat. Pročitajte savjete stručnjaka i otkrijte trikove koji će učiniti da vaša kupaonica zablista.

Što kada se glava tuša zaprlja i začepi?

Obožavatelji dugih tuširanja češće od ostalih imaju problem s prljavštinom koja se nakuplja unutar tuša. "Začepljena glava tuša vjerojatno je posljedica nakupljanja mineralnih naslaga iz vode", kaže Kathy Cohoon, stručnjakinja za čišćenje iz tvrtke „Two Maids & A Mop“.

Što je tuširanje duže i što je voda kojom se tuširate toplija, brže se nakupljaju naslage koje morate očistiti. Osim toga, duže izlaganje toplini uzrokovat će korodiranje metalnih dijelova.

Drugi razlog nakupljanja prljavštine u tuš kabini su loše navike čišćenja. Kada glavu tuša ne čistite temeljito i dovoljno često u njoj se nakuplja - posebno ako je riječ o tvrdoj vodi - kalcij i druge mineralne čestice i krhotine koje je s vremenom sve teže ukloniti. Uz to, nakuplja se različita prljavština, uključujući bakterije i plijesni, a one mogu izazvati kaos na vašoj koži i kosi te dovesti do različitih infekcija i bolesti.

Iako začepljena glava tuša može biti frustrirajuća, pojedinačne mineralne čestice su male i uz odgovarajuću otopinu prilično ih je lako lako razgraditi. Ako želite spriječiti začepljenje i nakupljanje krhotina, kao i izbjeći probleme s kožom, čišćenje tuša mora postati vaš rutinski posao. Zato, slijedite korake u nastavku.

Kako očistiti glavu tuša: vodič korak po korak

Što će vam trebati:

  • odvijač
  • ocat
  • plastična vrećica
  • ljepljiva ili zip traka
  • plastična četka za ribanje
  • sredstvo za uklanjanje plijesni

1. Odvijačem odvijte glavu tuša i uklonite je s držača.

2. Ulijte ocat u plastičnu vrećicu i potopite glavu tuša.

3. Glavu tuša i vrećicu pričvrstite pomoću trake. Ostavite je potopljenu najmanje sat vremena ili preko noći, ako je potrebno dubinsko čišćenje. Ocat bi s vremenom trebao prirodno olabaviti mineralne naslage.

4. Nakon što ste namočili tuš i pomoću octa olabavili naslage i druge ostatke, izvadite glavu tuša iz vrećice i omekšalu prljavštinu izribajte četkom za ribanje (ili rezervnom četkicom za zube). Nastavite s čišćenjem i ribanjem dok ne očistite preostale mrlje i naslage prljavštine koje su koje su uzrokovale začepljenje.

5. Ocat koji vam je ostao u tušu isperite vodom. Upotreba octa kao otopine za čišćenje trebala bi biti dovoljna za uklanjanje kamenca i plijesni. Međutim, za dugotrajnu i tvrdokornu plijesa možda ćete morati nanijeti kalup ili sredstvo za uklanjanje plijesni.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije