Liječenje kristalima

Liječenje kristalima

Liječenje kristalima
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.01.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jeste li se ikada zapitali kakva je moć kristala? Jeste li znali da kristali imaju metafizičku moć liječenja? Prakticiranje određenih metoda liječenja pomoću kristala može pomoći u ublažavanju niza zdravstvenih problema.

Od davnog legendarnog izgubljenog grada Atlantide, preko drevnih Maja, hebrejskih civilizacija, uključujući i Daleki Istok i indijske kulture, kristali i drago kamenje su korišteni u vjerskim ritualima i kao potpora tjelesnom ozdravljenju.

Nikome još nije točno poznato na koji način kristali rade. No, kristali se ponašaju kao vodiči energije, zbog čega ih se može koristiti za fizičku i psihičku stimulaciju.

No, o korištenju kristala ne postoji dovoljan broj istraživanja pa se ne može sa sigurnošću reći da uistinu pomažu u ublažavanju ili liječenju određenih bolesti.

Stručnjaci tvrde da svaki kristal ima drugačije djelovanje. Crveni, žuti i narančasti kristali proizvode energiju. Plavi i tirkizni kristali iscjeljuju, a kristali boje lavande i ljubičasti kristali umiruju.

Ovdje je popis najčešće korištenih kristala i njihove navodne prednosti. Imajte na umu da ove tvrdnje nisu odobrene od strane znanstvenika.

Ametist

Koristi se za ublažavanje glavobolje, bolova u očima, zdravlje kože i kose, bolji rad hipofize, regulaciju šećera u krvi. Smanjuje negativnu energiju, smiruje ljutnju, nestrpljivost i noćne more.

Akvamarin

Poboljšava zdravlje srca, imunološkog sustava, limfnih čvorova, fleksibilnost, kreativnost, komunikaciju i koncentraciju. Oslobađa od tjeskobe, straha i nemira.

Karneol

Poboljšava rad krvožilnog sustava i bubrega, regulira apetit, raspoloženje, libido, razinu energije, ublažava menstrualne grčeve, artritis i probleme s radom gušterače.

Citrin

Pomaže u uklanjanju probavnih smetnji, poremećaja prehrane, ublažavanju alergija, potiče rad bubrega, jetre, mokraćnog sustava i crijeva. Pomaže u rješavanju problema, poboljšava pamćenje, koncentraciju i samopouzdanje. Ublažava tjeskobu, strah i depresiju.

Koral

Poboljšava rad mišića, srca, reproduktivnog sustava, štitnjače, metabolizma, kralježnice, potiče regeneraciju tkiva. Ne smiju ga koristiti osobe s visokim krvnim tlakom.

Dijamant

Jača samopouzdanje, povećava razinu energije, omogućava jasno razmišljanje i lakše rješavanje problema, potiče velikodušnost i duhovnost.

Esmerald

Poboljšava zdravlje dišnog sustava, srca, limfnih čvorova, regulira razinu šećera u krvi, olakšava porod. Ublažava simptome depresije i nesanicu.

Lapis

Smiruje anksioznost, nemir, nesanicu, poboljšava govor, sluh, regulira rad hipofize, umiruje upalu i bolove. Potiče intuiciju, kreativnost, organiziranost i smirenost.

Rubin

Pomaže u ublažavanju infekcija, regulaciji kolesterola, prevenciji krvnih ugrušaka, čisti krv, poboljšava cirkulaciju, rad hipofize, vitalnost, izdržljivost i snagu.

Safir

Ublažava upalu u tijelu, groznicu, opekline i pospješuje sluh. Poboljšava komunikaciju, intuiciju, smirenost i koncentraciju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije