Što je lotos položaj u seksu i kako ga savladati?

Što je lotos položaj u seksu i kako ga savladati?

Što je lotos položaj u seksu i kako ga savladati?
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva, Unsplash

Postoji toliko mnogo položaja u seksu koje možete isprobati ovisno o vašim željama ili trenutnom raspoloženju. Želite duboku penetraciju? Odlučite se za doggy style. Radije ćete preuzeti kontrolu? Za žene je u tom slučaju najbolje da budu gore. A što kad želite doživjeti intenzivan, izrazito intiman, pa čak romantičan seksualni odnos? Onda morate isprobati položaj lotosa, ali prvo treba naučiti kako.

Što je točno položaj lotosa?

Lotos je poznat i kao jedan od položaja položaj tantričkog seksa koji se naziva "yab yum". Budući da se tantrički seks temelji na seksualnoj energiji i intenzivnoj strasti, možete biti sigurni da će vam ovaj položaj pomoći dosegnuti dodatnu razinu uzbuđenja i povezanosti sa svojim partnerom.

U svojem osnovnom obliku, položaj lotosa izgleda tako da muškarac sjedi uspravno s prekriženim nogama kao da je u položaju za meditaciju, a žena mu sjedi “u krilu” tako da su licima okrenuti jedno prema drugom. Ako je ovo preteško za izvesti, muškarac može sjediti i s ispruženim nogama.

Zašto je položaj lotos tako popularan?

Položaj lotosa ima nekoliko sjajnih prednosti zbog kojih bi vam lako mogao postati jedan od omiljenih.

Odličan je za stimulaciju klitorisa. Zbog posebnog kuta između dvaju tijela, položaj lotosa omogućuje bolju stimulaciju klitorisa tijekom penetracije nego drugi položaji. Tome doprinosi činjenica da je žena gore, ima više kontrole, i može slobodnije pritisnuti svoju vulvu uz partnerovu zdjeličnu kost, na način na koji joj najviše odgovara.

Okrenuti ste licem u lice. Takav kontakt, uz uspravan položaj, omogućuje više gledanja u oči, a to povećava osjećaj bliskosti. Također, možete se više ljubiti i međusobno dodirivati jezicima jer su vam usta tako blizu.

Vaše ruke su slobodne za lutanje. Budući da ih ne koristite da biste se poduprli kao kad ste u nekim drugim položajima, lotus vam omogućuje više slobode za maženje po licu i kosi i ostalim dijelovima tijela, dodire po genitalijama i stražnjici, ili čak više od toga.

Kako se najbolje namjestiti?

Za pravilno izvesti položaj lotosa potrebna je doza fleksibilnosti, a za početnike bi i održavanje ravnoteže moglo biti problematično. Pokušajte si pomoći jastucima tako da sa svake strane stavite po jedan i za njih se pridržavate rukama, a možete staviti još jedan iza leđa za dodatnu stabilnost. Druga je mogućnost se jedan od partnera namjesti tako da se leđima oslanja na zid koje će pružiti podršku dok se trljate jedno o drugo, bez obzira na to je li uključena penetracija ili nije.

Kao i svaki drugi položaj u seksu, i ovaj možete dodatno začiniti već provjerenim trikovima: međusobno uskladite svoje disanje da biste podigli razinu povezanosti i intimnosti, uključite malo prljavih riječi da biste se dodatno uzbudili i slobodno se zaigrajte seksualnim igračkama da biste užitak učinili intenzivnijim. Prepustite se i uživajte!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije