Na put s dijabetesom

Na put s dijabetesom

Na put s dijabetesom
  • Objavljeno: Nedjelja, 11.03.2012.
  • Broj pregleda: 4.046
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prije putovanja

Dijabetičarima putovanja mogu biti dodatna gnjavaža i predstavljati zdravstveni rizik, pogotovo za one koji moraju proći kroz nekoliko vremenskih zona. Torbe su spakirane, trebate krenuti. Zadnja stvar o kojoj želite brinuti je dijabetes. Donosimo vam brzi vodič o sigurnom i ugodnom putovanju s dijabetesom.

Napravite popis stvari

Zapišite sve što trebate kako biste bili sigurni da nećete zaboraviti nešto važno, pogotovo kada ste u žurbi i trebate što prije krenuti.

Držite kraj sebe ono najpotrebnije

U torbicu ili vrećicu stavite inzulin i veći broj injekcija. Također spremite i jednu kutijicu u koju ćete moći odlagati injekcije nakon upotrebe. Spremite trakice za mjerenje razine šećera, lijekove, zdravstvenu i osobnu iskaznicu. Bilo bi odlično i kada bi imali iskaznicu za dijabetičare da, ukoliko se nešto dogodi, ljudi oko vas znaju što trebaju napraviti.

Ne zaboravite ponijeti grickalice bogate šećerom za slučaj da dođe do hipoglikemije kako biste mogli u kratkom vremenu podići razinu šećera. Također si ponesite onoliko obroka koliko je potrebno da tijekom putovanja niti jedan ne preskočite, odnosno da se držite svog prehrambenog plana.

Spakirajte robu za vježbanje

Na taj način ćete biti spremni za vježbanje, gdje god se nalazili. Većina hotela ima objekte za vježbanje, ali zahtijevaju posebnu odjeću od svih korisnika. Također pitajte mještane ili osoblje hotela o sigurnim mjestima za šetnju i ostalim aktivnostima u blizini hotela.

Nosite udobne cipele

Udobne cipele će vam pomoći da vaš hod bude bezbolan kojim god načinima putovali; zrakoplovom, vlakom, autom, itd. Osim toga, udobne cipele će vam svakako trebati kako biste mogli razgledavati mjesto ili grad koji posjećujete.

Ne zaboravite redovito mjeriti šećer

Bez obzira na to koliko ćete se zadržati na putovanju, šećer mjerite onako kako vam to liječnik preporuča. Redovitim praćenjem ćete na vrijeme otkriti potencijalne probleme i isto tako ih na vrijeme i riješiti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije