Ortopedska pomagala i kućna njega za svaki dom

Ortopedska pomagala i kućna njega za svaki dom

Ortopedska pomagala i kućna njega za svaki dom
  • Objavljeno: Utorak, 22.08.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Bez obzira provodite li radno vrijeme u sjedećem ili stajaćem položaju, svatko s vremenom posegne za nekim oblikom ortopedskog pomagala ili dodatka prehrani. Također, bili vi profesionalni sportaš ili ipak posjećujete sportske terene kao amater nebrojeno puta ćete posegnuti za nekom vrstom steznika ili gela za ublažavanje bolova. Tu je i starija populacija koja s godinama traži pomoć određenih ortopedskih pomagala. U nastavku vam donosimo sve na jednom mjestu što možete pronaći na web trgovini crosst.hr.

Vrlo bitna stavka prilikom dugotrajnog stajanja je kvalitetna anatomska obuća kao i razni silikonski ulošci koji pomažu da se stopalo rastereti tereta koji trpi u toku dana. Ovdje možemo pronaći anatomske papuče u otvorenom i zatvorenom obliku za muškarce i žene. Silikonski ulošci prilagođavaju se svakom stopalu i uvelike olakšavaju dnevne obaveze. Također tu su i silikonski umetci namijenjeni za one koji imaju problema sa čukljevima, problema sa trenjem između prstiju te oni koji služe za apsorpciju udaraca na područje stopala i prstiju.

Steznici kao i bandaže uvelike pomažu prilikom raznih povreda zglobova gdje se javlja potreba za privremeno stezanje i na taj način umirivanje područja oko zgloba. Bandaže dolaze u oblicima za nožni zglob, ručni zglob, koljena, lakat, skočni zglob, tetive, natkoljenicu, potkoljenicu te za klavikulu. Ono što bismo voljeli još spomenuti su i proizvodi iz kategorije steznika gdje nailazimo na steznike za lumbalno područje, dokoljenice, zapešća, nekoliko varijanti gaćica za preponske kile, steznik za trbuh, razne kompresijske čarape kao i steznike za povrede kod djece gdje se zahtjeva mirovanje određenog područja tijela.

Skrenuvši pažnju na ozljede tu je kategorija ortoza. Ortoza je iznimno bitno ortopedsko pomagalo za prevenciju i/ili ispravljanje deformacija kostiju i mišića. Ova kategorija pokriva apsolutno sve ortoze koje bi vam mogle zatrebati, od one dječje ortoze, ortoze za bruh, ortoze za gležanj, ortoze za koljeno, ortoze za kralježnicu, ortoza za palac, ortoze za rame, ortoze za ruku, ortoze za stopalo te sportske ortoze.

Različita pomagala za kretanje samo su dio široke ponude web trgovine crosst.hr

Vrlo često se pojavljuje problem s proširenim venama pa dolazimo do kompresivne terapije koja uvelike pomaže u liječenju protiv proširenih vena. Kompresijske čarape s otvorenim ili zatvorenim prstima ali i dokoljenke za žene i muškarce kao i kompresijske čarape sportskog izgleda u potpunosti zadovoljavaju izbor ove kategorije. Osim velikog izbora raznih vrsta čarapa tu su i kompleti za terapiju kompresijom.

Ako ikada zatrebate invalidska kolica, crosst.hr se pobrinuo da vam i to bude dostupno online. Unutar kategorije invalidskih kolica nalaze se dječja invalidska kolica, električna invalidska kolica, standardna invalidska kolica te skuteri. Za djecu tu su invalidska kolica za one iznad prve godine te za veći uzrast kod kojih postoji mogućnost da ih gura netko kao i da se sami pokreću. Tu su i kolica sa pokrovom protiv sunca. Kod električnih invalidskih kolica nailazimo na ona klasičnog oblika kao i ona sklopiva koja su iznimno male težine pa su praktična za veliku populaciju. Pod skuterima ima zanimljivih modela koji služe za mobilnost onih u poodmakloj dobi. Standardna invalidska kolica donose one standardne oblike sa normalnim naslonom za leđa kao i ona sa skraćenim naslonom za leđa. Cjenovno se ovdje može pronaći potreban oblik kolica za svačiji džep.

Kineziološke trake dolaze u svim oblicima, od onih za teniski lakat, koljeno, lumbalni dio, Ahilovu tetivu, koljeno te vratne mišiće, a tu su i blister setovi sa nekoliko traka u kompletu. Ne zaboravimo i na trake za vježbanje koje dolaze u više boja.

Pomagala za kretanje u svakom slučaju zatrebaju svakom čovjeku u nekom trenutku života pa smo za vas istražili i tu kategoriju. Od onih klasičnih guralica bez kotačića do kolica koja prate zadnje krikove modernizacije. Ono što nam je zapelo za oko su kolica koja na sebi imaju torbu za kupovinu ili jednostavno za pohranu osnovnih stvari. Naravno, da bi dojam bio potpun dostupni su i svi rezervni dijelovi. Osim hodalica nude se i štapovi za hodanje, od onih klasičnih modela do štapova sa završetkom sa tri noge. U ponudi se nalaze i štake kao i prilagođeni bicikli za najmanje korisnike s tri kotača.

Bilo da posežete za samoinicijativnim vježbanjem ili ipak morate samostalno odraditi neku vježbu zbog rehabilitacije tu je kategorija rehabilitacija. Od lopti za vježbanje, utega za vježbanje, strunjače za vježbanje, utega za gležnjeve, pilates lopte pa do gelova za masažu ili toplo-hladnih obloga. Svi ti proizvodi nalaze se unutar ove kategorije.

Prilikom kućne njega dolazimo do potrebe za toaletnim programom, namještajem prilagođenim bolesnim osobama, antidekubitalni program te program inkontinencije. Od toaletnog programa valjalo bi skrenuti pažnju na daske i držače što uključuje toaletne stolce i stolice za tuširanje, rukohvate za kupaonu, noćne posude i stolice za kadu. Za pomoć prilikom izvršavanja nužde tu su povišenja sa ili bez poklopca te povišenja sa ili bez rukohvata. Namještaj za njegu bolesne osobe obuhvaća širok spektar proizvoda koje možemo pronaći naravno na stranici cross.hr u kategoriji kućne njege odnosno u potkategoriji namještaj. Ovdje stoji ponuda proizvoda poput dizalica za bolesnike, lift fotelja, sofisticiranih medicinskih kreveta, medicinskih madraca, naslona i potpornih jastuka, noćnih ormarića te stolova za krevet. Valja naglasiti kako su svi proizvodi vrhunske kvalitete i iznimne udobnosti te su dizajnirani kako bi maksimalno olakšali vrijeme provedeno u nekoj bolesti.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije