Oživite tijelo nakon blagdana

Oživite tijelo nakon blagdana

Oživite tijelo nakon blagdana
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.01.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Blagdani su vrijeme trpanja organizma hranom bogatim kalorijama, desertima koji debljaju i većom količinom alkohola. Do kraja blagdana ste umorni, još se prežderavate ostacima hrane i vaše iscrpljeno tijelo traži svaku dodatnu kaloriju koju može naći. Ove godine recite ne post-blagdanskom umoru, stresu i debljanju. Umjesto toga, primijenite ovaj mali detox program:

Hidratacija tijela: sav alkohol, kava, šampanjac... koje ste konzumirali za vrijeme blagdana su prilično dehidrirali vaše tijelo. Nakon blagdana, obavezno vašem tijelu osigurajte dovoljnu količinu obične vode svaki dan, ovisno o vašoj težini. Tekućinu možete nadoknaditi i preko voća i povrća.

Recite ne ostacima hrane: ljudi često više hrane pojedu nakon nego za vrijeme blagdana. Zamrznuti ostaci su jednostavni i brzi za pripremu, ali su vrlo nezdravi pa ih izbjegavajte.

Očistite vaš dom: nakon blagdana ste vjerojatno dobili na težini, a i vaš dom je sigurno u neredu. Vjerovali ili ne, možete izgubiti stotine kalorija čišćenjem vašeg doma nakon blagdana. Počistite sve sobe, obrišite prašinu, usišite, izbacite smeće, operite podove...

Jedite više voća i povrća: osim što vraćaju tekućinu vašem tijelu, pružaju puno više. Nakon stresnih blagdana, vašem tijelu nedostaju vitamini i podložno je prehladi i drugim bolestima. Voće i povrće su puni hranjivih sastojaka i vitamina koji će podići vaš imunitet i vratiti vam energiju.

Recite ne alkoholu: nakon blagdana vjerojatno vam je ostalo i dosta alkohola. Nemojte se predati iskušenju i alkoholom se rješavati post-blagdanskog stresa. Alkohol će vas još više dehidrirati, smanjiti vam imunitet, a osim toga sadrži i vrlo velik broj kalorija. Jednostavno maknite otvoreni alkohol na stranu ili ga izlijte ako ne može duže stajati, a neotvorene flaše sačuvajte za kasnije ili poklonite prijateljima.

Držite se ovih savjeta i brzo ćete vratiti energiju te ćete biti spremni za izazove u novoj godini.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije