76 savjeta za vaše tijelo

76 savjeta za vaše tijelo

76 savjeta za vaše tijelo
  • Objavljeno: Utorak, 30.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Upoznajte sebe

Saznajte od čega ste
Istraživanje objavljeno u International Journal of Obesity utvrdilo je da 25 do 30 posto mladih žena s normalnim BMI (19 - 25) još uvijek nosi prekomjerne tjelesne masti. Najlakši način da provjerite sastav tijela je bioelektrična impedancija, dostupna u mnogim dvoranama i liječničkim ordinacijama.

Upoznajte se s obiteljskom anamnezom
Ispitajte svoje rođake, bliže i dalje o njihovom zdravlju i problemima koje imaju.

Saznajte svoj rizik za rak
Nekoliko pitanja o vašoj osobnoj i obiteljskoj anamnezi i liječnik će moći preporučiti nekoliko testiranja, uz savjete o tome kako smanjiti rizik.

Koliki vam je kolesterol?
Provjeravajte razinu kolesterola svakih pet godina, s početkom u 20. godini. Ako je vaš ukupan zbroj ispod 200 mg/dL, s tim da je LDL (loš) kolesterol manji od 100 mg/dl i HDL (dobar) kolesterol 50 mg/dl ili više.

Izmjerite si puls
Ako je vaš puls niži, vaše srca ima manje posla (a to je dobra stvar). Izmjerite puls ujutro, kad ste najviše opušteni. Izmjerite broj otkucaja u 10 sekundi, a zatim ga pomnožite sa šest. Vaši broj mora biti između 60 i 80, čak i manje ako ste sportaš.

Upoznajte raspon struka i bokova
Najbolji test za predviđanje srčanih napada mogu biti proporcije struka i bokova. Izmjerite svoj struk na najmanjoj točki, a zatim izmjeriti kukove na najširoj točki. Podijelite prvi broj drugim: idealan omjer je 0,8 ili manji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije