Pravilnom njegom do zdravih i lijepih stopala

Pravilnom njegom do zdravih i lijepih stopala

Pravilnom njegom do zdravih i lijepih stopala
  • Objavljeno: Petak, 21.06.2013.
  • Broj pregleda: 220
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jeste li znali da čovjek u prosjeku pređe oko 185.000km tijekom života? To je kao da gotovo 5 puta okružite svijet! Stoga nemojte zanemarivati svoja stopala, već brinite o njima kao o svakom drugom dijelu tijela.

Uzmite u obzir vrijeme koje provodite stojeći i hodajući pa ćete shvatiti koliko malo njegujete svoja stopala. Usporedite količinu vremena koje utrošite njegujući lice pa ćete i sami doći do zaključka da su stopala uvijek nekako zapostavljena!

Njega stopala je važna za zdravlje čitavog tijela jer su stopala ta koja nose cijeli teret. Tijesna obuća, visoke potpetice i pritisak do kojeg dolazi kada hodate i stojite mogu uzrokovati razne posljedice na stopalima (iskrivljene prste, nokte, kurje oči). Neka vaša obuća bude udobna i ugodna, a stopalima redovito pružite puni tretman, naročito masažu.

Nosite čarape koje su napravljene od prirodnih vlakana, kao što je pamuk jer će na taj način koža stopala moći normalno oslobađati znoj, spriječit ćete razvijanje atletskog stopala i raznih tegoba. Ove čarape su znatno udobnije za kožu, stoga vrijedi uložiti malo više novca u kvalitetnije čarape.

Svrbež, koji je popraćen ljuštenjem kože, može ukazati na atletsko stopalo, gljivične infekcije koje su česte. Reakcija na kemikalije iz kozmetičkih proizvoda, kao što su crvenilo, ljuštenje kuže i svrbež, može ukazati na kontaktni dermatitis. Ako je koža na stopalima suha, popraćena bubuljicama, ljušti se i svrbi, možda je u pitanju psorijaza.

Znoj i vlaga koji se nakupljaju među prstima mogu uzrokovati razne infekcije. Najbolji način da ih spriječite je da stopala dobro operete, a zatim još bolje osušite.

Scholl express tretman za gljivice na noktima uništava 99,9% gljivica i vidljivo poboljšava izgled nokta te pomaže u sprečavanju prenošenja infekcije na druge nokte. Sve što trebate za njegu nalazi se u samo jednom pakiranju! Proizvod djeluje u dvije faze: u prvoj odstranjuje gljivice tretmanom turpijicom i tekućim sredstvom, a u drugoj je fazi cilj zaštititi nokte od povratka infekcije nanošenjem tekućeg sredstva.

Molimo da prije uporabe pažljivo pročitate upute za uporabu priložene pakiranju.

Scholl Express Tretman za gljivice na noktima medicinski je proizvod klase rizika I.

Iako se može činiti da zdravlje stopala nije  toliko važno, trebali biste obratiti više pozornosti na zdravlje vaših stopala. Stručnjaci kažu kako je važno brinuti o stopalima jednako kao što se brinete o cjelokupnom zdravlju.

Najnovije

Najčitanije