Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pritisnite ove akupresurne točke protiv bolnih leđa, kukova i koljena!

Pritisnite ove akupresurne točke protiv bolnih leđa, kukova i koljena!

Pritisnite ove akupresurne točke protiv bolnih leđa, kukova i koljena!
  • Objavljeno: Utorak, 13.12.2016.
  • Broj pregleda: 1.426
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bol u leđima i kukovima ponekad može biti neizdrživa, no pritiskanjem određenih točaka u tijelu, možete ublažiti bolove.

Akupresurne točke se nalaze na različitim dijelovima tijela, a u nastavku saznajte koju tretirati kada osjetite bol.

Trbuh

Akupresurna točka na trbuhu se nalazi 2 prsta ispod pupka. Pritiskanjem ove energetske točke, možete smanjiti bol u donjem dijelu leđa i stati na kraj brojnim zdravstvenim problemima.

Lumbalni dio leđa

Pritiskanje ove točke može ublažiti bol u donjem dijelu leđa i išijas. Ova točka se nalazi u blizini kralježnice. Donji dio leđa je poznat kao zrcalo vitalnosti. Pritisnite mjesto između drugog i trećeg lumbalnog kralješka. Pritiskanje ove točke također liječi i umor. Ako je bol u leđima neizdrživa, ne poduzimajte nikakve korake bez konzultacije s liječnikom.

Kukovi

Pritiskanje točke u blizini kukova može olakšati bol u kukovima i smanjiti napetost u prsima. Točka se nalazi u sredini donjeg dijela stražnjice i vrha kuka. Lagano pritiskanje ove točke pomaže olakšati bol u donjem dijelu leđa, kukova, ublažava išijas i stres.

Provjerite koje stvari morate prestati raditi ako osjećate bolove u leđima!

Stražnja strana koljena

Lagano pritiskanje ove točke može smanjiti ukočenost u leđima i bol u koljenu. Pritisnite točku u sredini i točku udaljenu dva prsta prema vanjskoj strani koljena. Osim bolnih leđa i koljena, ova točka može ublažiti artritis u leđima, kukovima i koljenu.

Stopala

Akupresura stopala je izrazito učinkovita kod smanjenja bolova u leđima. Stopala možete pritiskati u ležećem ili sjedećem položaju. Na donjem dijelu stopala pritisnite mjesto između palca i sljedećeg prsta. Naizmjenično pritiskanje i otpuštanje pritiska, ublažit će bol u leđima.

Ruke

Akupresurne točke u rukama su direktno povezane sa stresom i ukočenošću. Čvrsto pritisnite točku u kojoj se spajaju palac i kažiprst. Zadržite pritisak nekoliko sekundi, a potom otpustite. Ponovite ovaj postupak dva do tri puta kako biste dobili bolje rezultate.

Prije primjene ovih tehnika, svakako se posavjetujte se liječnikom.

Komentari

Najnovije

Najčitanije