Pritisnite ove akupresurne točke protiv bolnih leđa, kukova i koljena!

Pritisnite ove akupresurne točke protiv bolnih leđa, kukova i koljena!

Pritisnite ove akupresurne točke protiv bolnih leđa, kukova i koljena!
  • Objavljeno: Utorak, 13.12.2016.
  • Broj pregleda: 8.939
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bol u leđima i kukovima ponekad može biti neizdrživa, no pritiskanjem određenih točaka u tijelu, možete ublažiti bolove.

Akupresurne točke se nalaze na različitim dijelovima tijela, a u nastavku saznajte koju tretirati kada osjetite bol.

Trbuh

Akupresurna točka na trbuhu se nalazi 2 prsta ispod pupka. Pritiskanjem ove energetske točke, možete smanjiti bol u donjem dijelu leđa i stati na kraj brojnim zdravstvenim problemima.

Lumbalni dio leđa

Pritiskanje ove točke može ublažiti bol u donjem dijelu leđa i išijas. Ova točka se nalazi u blizini kralježnice. Donji dio leđa je poznat kao zrcalo vitalnosti. Pritisnite mjesto između drugog i trećeg lumbalnog kralješka. Pritiskanje ove točke također liječi i umor. Ako je bol u leđima neizdrživa, ne poduzimajte nikakve korake bez konzultacije s liječnikom.

Kukovi

Pritiskanje točke u blizini kukova može olakšati bol u kukovima i smanjiti napetost u prsima. Točka se nalazi u sredini donjeg dijela stražnjice i vrha kuka. Lagano pritiskanje ove točke pomaže olakšati bol u donjem dijelu leđa, kukova, ublažava išijas i stres.

Provjerite koje stvari morate prestati raditi ako osjećate bolove u leđima!

Stražnja strana koljena

Lagano pritiskanje ove točke može smanjiti ukočenost u leđima i bol u koljenu. Pritisnite točku u sredini i točku udaljenu dva prsta prema vanjskoj strani koljena. Osim bolnih leđa i koljena, ova točka može ublažiti artritis u leđima, kukovima i koljenu.

Stopala

Akupresura stopala je izrazito učinkovita kod smanjenja bolova u leđima. Stopala možete pritiskati u ležećem ili sjedećem položaju. Na donjem dijelu stopala pritisnite mjesto između palca i sljedećeg prsta. Naizmjenično pritiskanje i otpuštanje pritiska, ublažit će bol u leđima.

Ruke

Akupresurne točke u rukama su direktno povezane sa stresom i ukočenošću. Čvrsto pritisnite točku u kojoj se spajaju palac i kažiprst. Zadržite pritisak nekoliko sekundi, a potom otpustite. Ponovite ovaj postupak dva do tri puta kako biste dobili bolje rezultate.

Prije primjene ovih tehnika, svakako se posavjetujte se liječnikom.

Najnovije

Najčitanije