Prva pomoć za roditelje: Kako se riješiti sitnih nametnika

Prva pomoć za roditelje: Kako se riješiti sitnih nametnika

Prva pomoć za roditelje: Kako se riješiti sitnih nametnika
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.12.2018.
  • Broj pregleda: 568
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hedrin

Svi smo se barem jednom susreli s ušima tijekom života. Ovi nametnici su noćna mora svakog roditelja jer su upravo vrtić i škola glavni izvori zaraze. Iako do epidemije najčešće dolazi među djecom, ušima se može zaraziti bilo tko bez obzira na dob, dužinu i gustoću kose, te osobnu higijenu.

Prvi znakovi zaraze ušima su intenzivan svrbež tjemena zbog kojega se dijete češe intenzivnije no što je uobičajeno i sjajne bijele gnjide čvrsto pričvršćene pri korijenu kose.

Uši su velike između 2,5 do 3,5 milimetra, a svojom se bojom prilagođavaju boji kože pa ih je ponekad teško uočiti. Iako bi bilo poželjno da liječnik postavi dijagnozu, roditelji mogu sami prepoznati zarazu ušima pažljivim pregledom kose.

Borba s ušima može biti dugotrajna i mukotrpna zbog brojnih zabluda zbog čega liječenje nije učinkovito. Kako ne biste griješili prilikom liječenja važno je zapamtiti ovo:

  • Ušiju se gotovo nemoguće riješiti bez odgovarajućeg tretmana učinkovittim sredstvima
  • Šišanje kose nije metoda eliminacije ovih parazita
  • Sredstva na bazi pesticida imaju potencijalno opasne nuspojave i djeluju nadražujuće. Osim toga, uši na njih mogu razviti otpornost.

Hedrin preparati su inovacija u odstranjivanju ušiju iz kose i zaštiti od njih. Hedrin Once gel i Hedrin Protect & Go ne sadrže pesticide i neugodne mirise zahvaljujući čemu ne izazivaju iritacije i pogodni su za korištenje na osjetljivoj koži.

Samo jednim korištenjem Hedrin Once gel u spreju klinički dokazano za 15 minuta ubija uši i jajašca. Zahvaljujući mehaničkom djelovanju kojim fizički uguši uši ovaj proizvod ne izaziva napadaje astme i iritacije. Siguran je za korištenje u trudnoći kao i kod djece od navršenih šest mjeseci života.

Hedrin Protect & Go prekida životni ciklus ušiju i pomaže preventivno prije zaraze. Potrebno ga je redovito koristiti kad god se pojave uši kako bi spriječili zarazu. Njegova formula na bazi vode omogućava lako raščešljavanje, zaštitu i njegu kose. Jednostavan je za uporabu i ne masti kosu.

Nakon tretmana uši se vrlo jednostavno ispiru iz kose zbog čega nema potrebe za mukotrpnim iščešljavanjem nametnika.

HED-AD-005-10072019

Vezani sadržaj:

Najnovije

Najčitanije