Što znači kad nam neka hrana iznova škodi?

Što znači kad nam neka hrana iznova škodi?

Što znači kad nam neka hrana iznova škodi?
  • Objavljeno: Srijeda, 26.12.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Probavni sustav je veoma osjetljiv stoga najmanje promjene u navikama mogu uzrokovati neželjene reakcije. Te se reakcije najčešće manifestiraju u obliku probavnih smetnji kao što su bolovi u trbuhu, proljev, nadutost, zatvor i grčevi. Također, ponekad može doći do pojave osipa, ekcema, glavobolje ili otežanog disanja.

Ove simptome ljudi često smatraju alergijom na hranu, no to nije u potpunosti točno u svim slučajevima. Veća je vjerojatnost intolerancija na histamin iz određene namirnice. Razlika je u tome što alergijska reakcija nastaje kao odgovor imunološkog sustava, dok je intolerancija znak da probavni sustav nije sposoban probaviti neke sastojke.

Razlog nastanka intolerancije na histamin je netemeljito probavljanje hrane koje nastaje zbog manjka enzima diamin oksidaza. Zadaća tog enzima je razgraditi histamin kako bi tijelo normalno funkcioniralo. Namirnice bogate histaminom su fermentirani proizvodi (sirevi, povrće i soja umak), školjkaši i ribe, riblje prerađevine, rajčica, špinat, piletina, kobasice, pršut, crno vino, pivski kvasac, pivo i čokolada.

Intolerancija na histamin se može spriječiti na dva načina – izbjegavanjem hrane koja sadrži povišene razine histamina ili uzimanjem dodatka prehrani koji snižava razinu histamina.

Daosin® je prvi proizvod u svijetu koji snižava razinu histamina i to kao dodatak probavnom enzimu diamin oksidazi. Svojim djelovanjem Daosin® poboljšava kvalitetu života osobama s intolerancijom na histamin omogućavajući im konzumiranje hrane bogate histaminom i uživanje u svim namirnicama.

Daosin potražite u ljekarnama bez liječničkog recepta.

Najnovije

Najčitanije