Shea maslac za ljepotu i zdravlje

Shea maslac za ljepotu i zdravlje

Shea maslac za ljepotu i zdravlje
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 19.03.2012.
  • Broj pregleda: 12.330
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kako izabrati shea maslac?

Postoje dvije osnovne vrste Shea maslaca - rafinirani i nerafinirani. Nerafinirani shea maslac u sebi sadrži sva ljekovita svojstva pa je za njegovu proizvodnju korištena voda. Rafinirani shea maslac je proizveden uz pomoć kemikalija koje otklanjaju prirodnu boju i miris. Ne sadrži sva ljekovita svojstva.

Shea maslac treba biti žućkaste boje ili boje bjelokosti. Može biti i bijele boje, ali to znači da je vrlo rafiniran i da nema sva svoja ljekovita svojstva. Shea maslac je prirodni organski proizvod, stoga treba imati i prirodni miris oraha, koji za neke može biti neugodan. Ukoliko je shea maslac nerafiniran, a nema miris, znači da je star. To nije neobično jer shea maslac gubi miris tijekom vremena.

Shea maslac možete držati na sobnoj temperaturi. On će svoja svojstva zadržati dvije do tri godine. Nije čudno ukoliko vam se u ljetnim mjesecima maslac rastopi, on tada ne gubi svoja svojstva. Zapravo, to je jedno od prekrasnih svojstava shea maslaca jer se vrlo brzo topi i na koži, što ga čini lako primjenjivim. Ukoliko se maslac rastopi, stavite ga u hladnjak kako bi se stvrdnuo, ali ga povremeno promiješajte kako bi smjesa shea maslaca ostala ravnomjerna i kompaktna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije