Što akne otkrivaju o vašem zdravlju?

Što akne otkrivaju o vašem zdravlju?

Što akne otkrivaju o vašem zdravlju?
  • Objavljeno: Utorak, 17.02.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Akne na bradi

Najčešće su uzrokovane hormonalnom neravnotežom, stresom, problemima sa zdravljem reproduktivnog sustava ili čestim diranjem lica prljavim rukama.

Počnite uzimati omega 3 masne kiseline koje će pomoći u održavanju hormonalne ravnoteže i smanjiti učestalost akni. Čaj od kamilice također može pomoći jer smanjuje razinu stresa. Ako se akne na bradi pogoršavaju, svakako se posavjetujte s ginekologom. Također, održavajte ruke čistima i nemojte njima dirati lice jer prenosite bakterije koje se potom razmnožavaju i pogoršavaju akne.

Akne na ušima

Uši su direktno povezane s vašim bubrezima. Ako bubrezi ne funkcioniraju pravilno ili ne dobivaju dovoljnu količinu hranjivih tvari ili vode, povećava se rizik od nastanka akni i prištića na području ušiju i oko ušiju.

Smanjite unos kofeina i soli, a povećajte unos vode. To će omogućiti bubrezima pravilniji rad i adekvatno izlučivanje toksina i štetnih spojeva. Vrlo brzo ćete primijetiti da se učestalost pojavljivanja akni i prištića na ušima smanjuje.

Akne na čelu

Akne na čelu mogu biti uzrokovane nizom stvari, uključujući probavne smetnje, probleme u radu slijepog crijeva, probleme u radu i funkcioniranju jetre pa čak i korištenje neodgovarajućih proizvoda za njegu kose.

Povećajte unos vode kako biste pomogli tijelu da se oslobodi viška toksina koji su se nakupili. Također, promijenite proizvode za njegu kose. Nemojte koristiti proizvode koji maste kosu jer će se rizik od nastanka akni i prištića značajno povećati.

Akne oko obrva

Akne oko obrva mogu biti znak slabe cirkulacije, problema u radu bubrega, prehrane koja se sastoji od previsokog udjela masti, procesuirane hrane i prekomjernog unosa alkohola.

Kada čistite lice malo ga masirajte, pogotovo područje oko očiju kako biste pospješili cirkulaciju. Također, promijenite prehrambene navike i što rjeđe jedite zasoljenu i masnu hranu, i alkohol. Povećajte unos voća i povrća te pijte što više vode kako biste spriječili nastanak žudnje za grickalicama.

Akne na nosu

Akne na nosu su najčešće uzrokovane zatvorom, nadutosti, neuravnoteženim radom probavnog sustava i općenito lošim radom probavnog sustava.

Pripazite na unos crvenog mesa i začinjene hrane kako biste spriječili nastanak probavnih smetnji. Proširene pore se najčešće javljaju na nosu pa redovito radite piling kako biste uklonili mrtve stanice kože i bakterije.

Akne na obrazima

Obrazi su direktno povezani s plućima. Pušači su ti koji najčešće vode borbu s aknama na području obraza. Udisanje zagađenog zraka također može uzrokovati akne na obrazima. Prljavi jastuci i korištenje prljavih mobitela su također neki od uzročnika akni na obrazima.

Ako pušite svakako prestanite. Jastučnicu mijenjajte nekoliko puta tjedno kako biste spriječili nakupljanje bakterija. Dezinficirajte mobitel što je češće moguće.

Akne oko usana

Usne su direktno povezane s jetrom, stoga smanjite unos začinjene i pržene hrane. Istraživanja su pokazala da su akne oko usana ponekad posljedica korištenja neodgovarajuće paste za zube.

Povećajte unos voća i povrća koji će omogućiti jetri pravilno funkcioniranje. Promijenite pastu za zube kako biste vidjeli koristite li onu koja vam ne odgovara.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije