Zašto magistre farmacije ne smijemo nazivati ''ženama na kasi''?

Zašto magistre farmacije ne smijemo nazivati ''ženama na kasi''?

Zašto magistre farmacije ne smijemo nazivati ''ženama na kasi''?
  • Objavljeno: Utorak, 28.05.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

''Ne kužim zašto najneugodnije stvari za kupiti u ljekarni i dalje moraš pitati ženu na kasi'' - riječi su kojima je poznata hrvatska blogerica i influencerica Ella Dvornik započela objavu na svojoj Facebook stranici.

U objavi je influencerica izrazila svoje nezadovoljstvo činjenicom da magistre farmacije (koje unatoč tome što je riječ o visokoobrazovanim zdravstvenim djelatnicima naziva ‘’ženama na kasi’’) postavljaju određena pitanja prilikom izdavanja bezreceptnih lijekova.

Iako je objava obrisana na nju su reagirali iz Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske istaknuvši ''važnost magistara farmacije prilikom savjetovanja kod izdavanja bezreceptnih lijekova i dodataka prehrani''.

S obzirom na to da portal CentarZdravlja kroz svoj sadržaj i edukacije namijenjene magistrima farmacije, kao što je Pharma Akademija, blisko surađuje s istima odlučili smo na ovaj način iskazati svoju podršku.

Našim predanim i kvalitetnim radom na portalu nastojimo podići svijest korisnika o brizi za zdravlje stoga se osjećamo odgovornima pisati o ovoj temi. Također, smatramo važnim upozoriti na opasnost sličnih objava na društvenim mrežama koje degradiraju stručnost zdravstvenih djelatnika, te mogu ostaviti ozbiljne posljedice na zdravlje pojedinaca.

''Mnogima nije jasno da lijek nije roba, a zadržavanje lijekova u ljekarnama pod nadzorom magistara farmacije jedini je pravilan i siguran način skrbi o pacijentu. A mi ćemo se boriti da tako i ostane'' - stoji u službenom priopćenju Udruge.

Cijelo priopćenje Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske možete pročitati ovdje.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije