Zubne paste Curaprox Enzycal - za zdrav osmijeh cijele obitelji

Zubne paste Curaprox Enzycal - za zdrav osmijeh cijele obitelji

Zubne paste Curaprox Enzycal - za zdrav osmijeh cijele obitelji
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.05.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdravlje zubi

Četkica za zube dovoljna je za učinkovitu mehaničku kontrolu plaka. No što je s onom kemijskom? Kakvu zubnu pastu koristiti i što bi ona trebala sadržavati? Prije svega, pasta za zube trebala bi biti ugodna i korisna te ne bi smjela uzrokovati oštećenja. Većina zubnih pasti na tržištu ne samo da štete zubima i iritiraju sluznicu, već uzrokuju i pojavu afti. Curaprox-ov  tim za razvoj i istraživanje pronašao je savršeno rješenje za to - zubne paste Curaprox Enzycal.

Čiste bez oštećenja i uz pomoć enzima

Curaprox Enzycal zubne paste podržavaju zaštitnu funkciju sline. One u sebi sadrže tri enzima koja se već nalaze u našoj slini. Slina sa svojom funkcijom zaštite i oporavka dodatno je potaknuta od strane enzima u Enzycalu - što ujedno sprječava suhoću usta. Na taj način Enzycal osigurava zdrave zube, desni i usnu šupljinu. Enzycal zubne paste imaju nizak RDA, blagog su okusa i pomažu u sprječavanju nastanka zubnih naslaga.

Nježne i bez NLS-a

Sve što može biti štetno je eliminirano. Zubne paste Enzycal ne sadrže šećere niti agresivne sastojke kao što je NLS (natrij lauril sulfat) koji se nalazi u većini zubnih pasti na tržištu. Sastojak NLS agresivno je sredstvo za čišćenje koje stvara pjenu i time nadražuje sluznicu usta. On se također nalazi i u većini sredstava za čišćenje (deterdženti), kao i u velikom broju proizvoda za osobnu higijenu (gelovi za tuširanje, sapuni, šamponi za kosu i sl.). Bez sastojka NLS-a, zubne paste Enzycal se ne pjene te su zbog toga idealne za korištenje sa soničnim četkicama za zube, jer povećavaju njihov hidrodinamičan učinak. Redovna primjena Enzycal zubne paste smanjuje učestalost pojave afti, bolnih mjehurića u ustima.

S natrij fluoridom ili bez?

Ono što Curaprox Enzycal paste čini posebnima jest da je zbog različitih potreba korisnika, razvojni tim osmislio tri različite koncentracije ovih pasti:

Curaprox Enzycal Zero - bez fluorida i mente


Curaprox Enzycal 950  - s 950 ppm fluorida - za cijelu obitelj i djecu od 6 g.


Curaprox Enzycal 1450 -  s 1450 ppm fluorida - kada je potrebna bolja zaštita od karijesa, za djecu od 12.g.

Čemu služe fluoridi i koje su njihove koristi? Fluoridi jačaju zubnu caklinu, čineći je otpornom na kiseline koje se nalaze u usnoj šupljini. Oni ograničavaju razvoj štetnih bakterija plaka, čime sprječavaju nastanak karijesa. Svi fluoridi koji su dostupni u Curaprox Enzycal 950 i 1450 pastama još su i više potaknuti jedinstvenom kombinacijom s enzimima, što ih čini prikladnima za očuvanje zuba i desni cijele obitelji. S druge strane pak, Curaprox Enzycal Zero pasta u sebi ne sadrži dodane fluoride.

Za razliku od drugih pasti na tržištu, koje imaju jaku aromu mentola zbog eteričnih aditiva, Curaprox Enzycal 950 i 1450 pasta u sebi sadrže manju koncentraciju prirodne mente, dok ju Enzycal Zero u sebi uopće ne sadrži. Ove jedinstvene zubne paste ugodnog su okusa, iznimno blage za zube i desni, no vrlo moćne u sprječavanju nakupljanja bakterija i plaka, te nastanka karijesa.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije