Intimna njega žene: gdje griješimo?

Intimna njega žene: gdje griješimo?

Intimna njega žene: gdje griješimo?
  • Objavljeno: Srijeda, 27.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Puno je žena koje nisu dovoljno upoznate s osnovnim pravilima za održavanje zdravlja rodnice, čime riskiraju razvoj gljivičnih i bakterijskih infekcija te iritacije. Problemi uzrokovani lošom i nepotpunom intimnom njegom ne utječu samo na fizičko zdravlje, već i na psihu. Otkrivamo vam pet najčešćih pogrešaka koje većina žena radi kada je u pitanju njega intimnog područja i kako ih ispraviti.

Brisanje od straga prema naprijed nakon nužde

Na području vagine i anusa nalaze se različite bakterije. Pogrešnim brisanjem nakon obavljanja nužde bakterije s područja anusa mogu se prenijeti na vaginu i uzrokovati infekciju. Pravilno brisanje nakon obavljanja nužde znači da intimno područje brišete od naprijed prema iza, pritom pazite da ga ne brišete agresivno kako ne biste nadražili kožu.

Predugo nošenje uloška i tampona

Jedna od čestih pogrešaka kada je u pitanju intimno područje je nedovoljno često mijenjanje uloška i tampona, jer vlažna i topla okolina odgovaraju razvoju bakterija. Uložak i tampon je potrebno mijenjati svakih 4 do 8 sati, ovisno o jačini menstruacije. Tako ćete spriječiti stvaranje neugodnih mirisa i smanjiti rizik za razvoj infekcije. Isto vrijedi i za dnevne uloške.

Nošenje sintetičkog donjeg rublja

Iako izgledaju lijepo, gaćice izrađene od sintetike mogu narušiti zdravlje intimnog područja. Osim što uzrokuju znojenje, umjetni materijali ne dopuštaju sušenje znoja, čime može nastati svrbež intimnog područja i prekomjerni razvoj bakterija. Svakodnevno biste trebali nositi gaćice izrađene od prirodnog materijala, kao što je pamuk, jer ne izaziva znojenje i dopušta strujanje zraka.

Plivanje nakon uklanjanja dlačica

Bez obzira brijete li svoje intimno područje ili ga depilirate voskom, plivanje odmah nakon uklanjanja dlačica nije dobra ideja. Nakon brijanja i depilacije koža je osjetljivija te se na njoj nalaze mikrooštećenja koja pogoduju ulasku bakterija u kožu. Nakon uklanjanja dlačica pričekajte barem 24 sata prije plivanja.

Korištenje agresivnih proizvoda za intimnu njegu

Kada je u pitanju održavanje higijene, koža vašeg intimnog područja zahtijeva posebnu njegu. Samim time, pranje običnim sapunima i gelovima za tuširanje može dovesti do neravnoteže pH razine, što će rezultirati svrbežom, neugodnim mirisima i infekcijama. Za zaštitu i njegu intimnog područja je potrebno koristiti posebne proizvode, bez obzira na uzrok vaginalnih problema.

Beliema nudi cijeli niz proizvoda koji vraćaju prirodnu ravnotežu vaginalne mikroflore, učinkovito liječe gljivične i bakterijske vaginalne infekcije te se mogu koristiti uz antibiotsku i antifungalnu terapiju ili nakon terapije.

U Belima liniji možete pronaći Expert, Pro-Sensitive i Active Control intimne gelove za pranje koji pokrivaju sve vaše potrebe, Expert intimnu kremu za zdravlje vaginalne flore i Effect Plus vaginalne tablete namijenjene liječenju i sprječavanju vaginalnih infekcija. Beliema garantira ženama jednostavnu i učinkovitu njegu rodnice: liječi, oslobađa i štiti bez obzira na uzrok vaginalnih problema, a svrbež, iritacije, infekcije i neugodno peckanje postaju stvar prošlosti!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije