Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Dani Otvorenih vrata Do Centra

Dani Otvorenih vrata Do Centra

Dani Otvorenih vrata Do Centra
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.01.2010.
  • Broj pregleda: 801
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

BESPLATAN UVODNI TEČAJ TAI CHIA I CHI KUNGA!

Besplatan uvodni tečaj zdravstveno terapeutsko energetskih metoda; tai chi chuana i chi kunga za početnike i napredne polaznike

U organizaciji Do Centra iz Zagreba, od 01.-12. veljače bit će organiziran besplatan uvodni tečaj zdravstveno terapeutsko energetskih vježbi preventivnog karaktera.

Kako ove metode postaju sve više poznate i cijenjene u svijetu, želimo građanima Zagreba približiti ove vrlo korisne, dobre i lijepe terapeutske vještine i sve blagodati koje one sa sobom donose kako na fizičkom tako i na emocionalnom, energetskom i mentalnom planu. Za ove metode ne postoji dobna granica, lagane su za upamtiti, a njihovo je djelovanje na cijeli organizam od velike vrijednosti za svakog vježbača.

Ove drevne i vrlo fine energetske metode, oslanjaju se na ideju poznavanja toka kruženja energije (chi) tijelom, kao što to čini i akupunktura te razrađenih koncepata yina i yanga, dvije elementarne suprotnosti, svugdje prisutne u prirodi. Pored uravnoteženja tjelesnih energija, ove metode upućuju i na otkrivanje čovjekovih još suptilnijih aspekata.

Blagodati vježbanja ovih metoda možemo pojedinačno prepoznati i kao: poboljšanje cirkulacije i reguliranje tlaka, jačanje vitalnih organa, bolju koordinaciju pokreta, ispravljanje držanja tijela, regulaciju disanja, ... i ugađanje naših aspekata.

Tijekom vježbanja postajemo vještiji i sigurniji u izvođenju pokreta, ali i jačamo pažnju. Počinjemo se kvalitetnije opuštati, što doprinosi boljem usklađivanju sa ostalim aspektima kojima je um nadređen.

Vježbanjem ovih metoda moguće je pored djelovanja na fizičkom i energetskom planu, djelovati i na planu emocija i našeg raspoloženja. Znatan doprinos ovih metoda u zdravstvenom aspektu je djelovanje i kroz vegetativni živčani sustav koji je zadužen i za regulaciju stresa. Usklađivanjem rada simpatičkog i parasipatičkog živčanog sustava pozitivno djelujemo i na psihosomatske kronične bolesti kojima je izvor i stresni način življenja.

Disciplinirano i ozbiljno bavljenje ovim metodama značajno pomaže u regulaciji stresa i depresije, kao značajnih faktora, koji u ovom modernom i sve više otuđenom svijetu utječu na homeostazu, odnosno na ukupno zdravstveno stanje osobe.

Vježbanje ovih metoda nije odveć naporno te njihovo pozitivno djelovanje prepoznaju i starije osobe. Jednom rječju, ove vrijedne metode mogu nam pomoći na više načina i zato su sve više cijenjene u svijetu.

Tečajevi će se održavati u Sopotu, u sportskoj dvorni Građevinskog školskog centra na Aveniji Većeslava Holjevca 17, tijekom dva tjedna, od ponedjeljka do petka, s početkom u 18,30 sati, osim četvrtkom kada je u 20 sati. Voditelj programa je majstor Boro Ranitović. Jednako su dobro došli i početnici i napredniji vježbači svih dobnih skupina. Predbilježbe i detaljnije informacije možete dobiti na 095 90 121 05.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti