Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ljepota iz dubine mora

Ljepota iz dubine mora

Ljepota iz dubine mora
  • Objavljeno: Utorak, 20.01.2009.
  • Broj pregleda: 2.486
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

More - izvor života

Iako je zima, more nam i sada može ponuditi skrivena blaga iz svojih neiscrpnih izvora alge i soli prepune minerala i vitamina neizostavne su u tretmanima za ljepotu.

Iako smo mnogo puta čuli za talasoterapiju. Kakav je to tretman, možemo točno objasniti tek kada na vlastitoj koži isprobamo njeno djelovanje. Radi se o tretmanu u kojem se iskorištavaju ljekovita svojstva morskih biljaka i soli da bi se koži cijelog tijela pružila savršena njega.

More je kolijevka života. Prvi su živi organizmi bile upravo morske alge, koje su bile pretpostavka za nastanak drugih oblika života na Zemlji. Zaštićene more od opasnih UV zraka, alge su procesom fotosinteze Sunčevu energiju počele pretvarati u hranu i kisik. Taj osnovni proces proizvodnje važnih spojeva u moru se odvija i danas te otvara mogućnost njihova iskorištavanja u ljekovite i kozmetičke svrhe. Već su stari Grci poznavali vrijednost i bogatstvo morskih organizama i soli te ih bogato iskorištavali u medicinskim i kozmetičkim tretmanima, začecima talasoterapije.

More i njegove skrivene dubine prepoznali su kao neiscrpan izvor ljekovitih i kozmetičkih upotrebljivih sastojaka te ih pomalo, u početku intuitivno, počeli upotrebljavati. Od samoga početka nastanka života na Zemlji more je u svojim dubinama zaista skrivalo pravoblago.

Komentari

Najnovije

Najčitanije