Atkinsonova dijeta

Atkinsonova dijeta

Atkinsonova dijeta
  • Objavljeno: Subota, 05.12.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što kažu stručnjaci?

Originalna Atkinsonova dijeta, smatraju stručnjaci, nije zdrava, posebno u početnim fazama zbog ograničavanja ugljikohidrata. Stručnjaci podržavaju naglašavanje razlike između prerađenih ugljikohidrata, kao što su proizvodi od bijelog brašna, rafiniranih šećera i dobrih ugljikohidrata (kao što su cjelovite žitarice, voće i povrće). Mnogo više ljudi je shvatilo da neki ugljikohidrati imaju malo ili nemaju uopće hranjive vrijednosti, povisuju razinu šećera u krvi i dovode do pohranjivanja masnoće. 

Što se tiče nove i poboljšane Atkinsonove dijete, stručnjaci ne vide mnoge razlika, osim dodavanje tjelovježbe i 12 tjednog plana prehrane. Recepti i dozvoljena hrana su u biti isti. I dalje se preporučuju veće količine proteina koji mogu istisnuti druge namirnice, kao što je voće, povrće i cjelovite žitarice, koje sadrže znatne količine fitokemikalija korisnih u borbi protiv bolesti.

Također ograničava iznos ugljikohidrata na 20 do 80 g dnevno, ovisno u kojoj ste fazi. Vaše tijelo treba najmanje 130 grama ugljikohidrata dnevno da bi mozak učinkovito funkcionirao. To još uvijek ostaje način prehrane koja nema dovoljno dobru ravnotežu da bi se smatrao doživotnim planom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije