Avokado i njegove prednosti

Avokado i njegove prednosti

Avokado i njegove prednosti
  • Objavljeno: Nedjelja, 21.11.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Brojne znanstvene studije ukazuju na to da je avokado važan dio zdrave prehrane. Bez obzira koliko avokado bio ukusan, on je izuzetno dobar za vas!

Zdravstvene prednosti povezane s avokadom:

Zdravo srce

Avokado sadrži za srce zdrave mononezasićene masti kao one u maslinovom ulju, koje zapravo snižavaju kolesterol u krvi. Avokado je također bogat vitaminom E, folnom kiselinom i antioksidantima, koji mogu pomoći smanjiti rizik za bolesti srca.

Pripremite smoothie od avokada i limete za jačanje imuniteta!

Zdrave dojke

Mononezasićene masti u avokadu, osobito oleinska kiselina, nude značajnu zaštitu protiv raka dojke. Osim toga, avokado je izvrstan izvor karotenoida, kao što je lutein, i antioksidanata, poput vitamina E.

Zdrave oči

Avokado sadrži više luteina nego bilo koje drugo voće. Studije pokazuju da veći unos karotenoida luteina i zeaksantina, koji se često pojavljuju zajedno, smanjenje rizik od katarakte i senilne makularne degeneracije.

Zdrava prostata

Isti fitonutrijenati u avokado koji promoviraju zdravlje oka, lutein i zeaksantin, inhibiraju rast stanica raka prostate.

Provjerite kako avokado jača imunitet, štiti od moždanog udara i usporava starenje!

Obrana protiv oralnog karcinoma

Avokado sadrži antioksidante spojeve koji će ubiti kancerogene i prekancerogene stanice oralnog raka bez oštećenja normalnih stanica.

Regulacija arterijskog tlaka

Adekvatan unos kalija doprinosi zaštiti od bolesti cirkulacijskog sustava kao što je visok krvni tlak. Avokado sadrži 60 posto više kalija od banana, minerala koji pomaže u regulaciji krvnog tlaka.

Prevencija moždanog udara

Avokado je dobar izvor kalija, minerala koji pomaže u regulaciji krvnog tlaka i sprječava visok krvni tlak, bolesti srca i moždani udar.

Saznajte kako avokado potiče mršavljenje i štiti zdravlje srca!

Prednosti protiv starenja

Avokado sadrži snažan antioksidant koji neutralizira slobodne radikale koji oštećuju stanice i ubrzavaju proces starenja. Vitamina E u avokadu može pomoći u održavanju zdrave kože.

Seksualno zdravlje

Avokado je bogat hranjivim tvarima poput vitamina E, za koji se vjeruje da potiče proizvodnju spolnih hormona koji održavaju seksualno raspoloženje i želju. Avokado također sadrži visoke razine kalija i vitamin B6, koji su bitni za proizvodnju spolnih hormona.

Kontrola dijabetesa

Avokado je bogat vlaknima, posebno topivim vlaknima, koji pomažu u regulaciji šećera i snižavanja razine kolesterola u krvi. Sve ovo je važno za osobe s dijabetesom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije