Krem juha od mrkve: 3 jesenska recepta by Petra Terner

Krem juha od mrkve: 3 jesenska recepta by Petra Terner

Krem juha od mrkve: 3 jesenska recepta by Petra Terner
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.11.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Petra Terner

Piše: Petra Terner, www.tolivealife.net

Sjećate li se samo koliko puta ste negodovali kada su vas mame i bake tjerale da pojedete juhu i isticale njezinu važnost u prehrani. Bile su u pravu jer važnost juhe u obroku je zaista neupitna. Ljeti hladi, a zimi grije, opušta, omekšava i otvara apetit te potiče probavne sokove.

Ako otvorite hladnjak, mrkva je povrće koje uvijek imate kod kuće pa je ona ujedno i odlična podloga za krem juhe. Donosim vam svoja 3 favorita koja se vrlo često kuhaju u mom loncu, a dok se povrće krčka, prepecite kruh, narežite na kockice i poslužite uz juhu.

Krem juha od mrkve i đumbira

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 žlice maslinovog ulja

  • 6 - 7 većih komada mrkve 

  • 10 g naribanog đumbira

  • sol

  • 0,5 l povrtnog temeljca

  • 0,5 l vode

  • 1 žlica sjeckanog peršina 

Priprema:

1. Mrkvu ogulite i narežite na kolutiće.

2. U zdjeli srednje veličine zagrijte ulje te dodajte nasjeckano povrće i posolite. Dodajte povrtni temeljac, vodu i naribani đumbir.

3. Kada tekućina zavrije, smanjite temperaturu, zdjelu pokrijte poklopcem i kuhajte još 15 – ak minuta.

4. Sve sastojke izmiješajte štapnim mikserom te poslužite s nasjeckanim peršinom.

Krem juha od mrkve i tikvica

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 žlice maslinovog ulja

  • 6 - 7 većih komada mrkve

  • 2 tikvice

  • sol, papar, vegeta

  • 0,5 l povrtnog temeljca

  • 0,5 l vode

1. Mrkvu narežite na kolutiće i pirjajte na malo maslinovog ulja 5 – 10 min. Dodajte povrtni temeljac i začine.

2. Nakon što je mrkva malo omekšala, dodajte tikvice narezane na kockice i vodu te kuhajte dok povrće u potpunosti ne omekša.

3. Kada je povrće kuhano, ubacite ga u blender i izmiksajte u glatku kremastu juhu.

Krem juha od mrkve i buče

Sastojci (za 4 osobe):

  • 3 žlice maslinovog ulja

  • 6 - 7 većih komada mrkve

  • ½ muškatne buče

  • sol, papar, vegeta

  • 0,5 l povrtnog temeljca

  • 0,5 l vode

1. Mrkvu narežite na kolutiće, a buču na kockice.

2. U posudu sa zagrijanim maslinovim uljem ubacite povrće i pirjajte 10 min.

3. Dodajte povrtni temeljac, vodu i začine te kuhajte dok povrće u potpunosti ne omekša.

4. Kuhano povrće s tekućinom ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku kremastu tekućinu.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije