Šarena meksička salata: Savršen prilog uz pohanu piletinu ili drugo meso po izboru

Šarena meksička salata: Savršen prilog uz pohanu piletinu ili drugo meso po izboru

Šarena meksička salata: Savršen prilog uz pohanu piletinu ili drugo meso po izboru
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Meksička kuhinja oduvijek je poznata po raskošnim okusima i bogatstvu boja, a ova salata je jedan od najboljih primjera. Kombincija graha, kukuruza, raznobojnih paprika, rajčice i avokada je zasitna, nutritivno bogata i ukusna. Možete je poslužiti samostalno, kao lagano jelo, ili kao prilog uz meso. Kod nas je zaradila dodatni plus jer čini praktičan obrok koji možemo pripremiti dan ranije i ponijeti sa sobom na posao.

Sastojci:

  • 2 velike rajčice, narezane na kockice
  • 1 avokado, narezan na kockice
  • 1 šalica kukuruza (svježeg, smrznutog ili konzerviranog)
  • 1 šalica crnog graha (isključivo isprani i ocijeđeni konzervirani grah ili kuhan i ohlađen)
  • 1 crvena paprika, narezana na kockice
  • 1 žuta paprika, narezana na kockice
  • 1 zelena paprika, narezana na kockice
  • 1-2 čili papričice, sitno narezane (po želji, ovisno o tome koliko volite ljuto)
  • pola glavice sitno narezanog crvenog luka
  • svježi peršin ili korijander po ukusu, nasjeckan
  • sok od 1 limete
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

  1. Narežite povrće pa ga pomiješajte u velikoj zdjeli.
  2. Dodajte svježi peršin ili korijander prema ukusu.
  3. U maloj posudi pomiješajte sok od limete, maslinovo ulje, sol i papar kako biste napravili preljev.
  4. Preljev prelijte preko povrća u zdjeli i nježno promiješajte.
  5. Poslužite odmah ili stavite u hladnjak da se ohladi prije posluživanja.

Uživajte!

Vezani sadžaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije