Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ovi vitamini i minerali su ključni za mišiće i energiju!

Ovi vitamini i minerali su ključni za mišiće i energiju!

Ovi vitamini i minerali su ključni za mišiće i energiju!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.09.2017.
  • Broj pregleda: 3.590
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovi vitamini i minerali su ključni za mišiće i energiju!

Vitamini i minerali imaju važnu ulogu u našem cjelokupnom zdravlju. Oni omogućavaju održavanje normalnih tjelesnih funkcija, ali pomažu i oporavku od vježbanja ili stresa.

Za osobe s aktivnim životnim stilom, vitamini i minerali su vrlo bitni. Uslijed povećanih fizičkih napora te prilikom pojačanog znojenja dolazi do njihovog pojačanog izlučivanja. Tijelu su također potrebni za oporavak mišićnog tkiva od aktivnosti.

Provjerite koji vitamini i minerali su ključni za vaš aktivan životni stil!

Vitamini B kompleksa

B vitamini sudjeluju u pretvorbi ugljikohidrata, proteina i masti u energiju. Važni su za živčani, ali i imunološki sustav te doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti. Za vegetarijance je posebno bitno da pripaze na dodatan unos B12, budući da je zastupljen samo u namirnicama životinjskog podrijetla.

Vitamin C

Vitamin C je važan za imunološki sustav tijekom kao i nakon intenzivnog treninga. Sudjeluje u stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju te povećava apsorpciju željeza iz hrane.

Kalcij, magnezij i vitamin D

Za kalcij je već dobro poznato kako je potreban za održavanje zdravih i jakih kostiju, ali je isto tako bitan za normalno zgrušavanje krvi te funkciju mišića. Magnezij je također bitan za normalnu funkciju mišića te sintezu proteina i ravnotežu elektrolita u organizmu. Vitamin D važan je za apsorpciju kalcija i njegovu razinu u krvi, te mišiće, kosti, imunitet i zdrav upalni odgovor.

Cink

Cink je važan za normalan metabolizam, kiselinsko-bazni metabolizam, sintezu proteina, zdrave i jake kosti te imunitet.

Uz prave proizvode je lako brinuti o svom tijelu pa pažljivo odaberite proizvode koji zaslužuju vaše povjerenje.

Nature’s Bounty®, vodeći svjetski brand dodataka prehrani već 40 godina brine o svojim korisnicima na jedinstven način: vrhunska kvaliteta, prave formule, stroga kontrola kvalitete i sastojci od provjerenih dobavljača.

B Complex + Vitamin C 300 mg sadrži sve vitamine B kompleksa, vitamin C i prirodni šipak u tableti s vremenskim otpuštanjem i ovojnicom za lakše gutanje. Pomaže organizmu u stvaranju energije i štiti imunitet. Pogodan je i za vegane.

Magnezij citrat + B6 je sinergijska formula s magnezijem u obliku citrata i vitaminom B6 za bolju iskoristivost magnezija. Pomaže mišićima nakon aktivnosti i smanjuje umor i iscrpljenost. Pogodan je i za vegane.

Kalcij magnezij cinkje kombinacija tri važna minerala sa 100% preporučenog dnevnog unosa vitamina D u tableti s ovojnicom za lakše gutanje. Čuva zdrave i snažne kosti i mišiće.

Vitamini B6, B12 i C doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije i normalnoj funkciji imunološkog sustava. Magnezij doprinosi normalnoj funkciji mišića, smanjenju umora i iscrpljenosti te sintezi bjelančevina. Kalcij je potreban za održavanje normalnih kostiju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije