Ovi vitamini i minerali su ključni za mišiće i energiju!

Ovi vitamini i minerali su ključni za mišiće i energiju!

Ovi vitamini i minerali su ključni za mišiće i energiju!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.09.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vitamini i minerali imaju važnu ulogu u našem cjelokupnom zdravlju. Oni omogućavaju održavanje normalnih tjelesnih funkcija, ali pomažu i oporavku od vježbanja ili stresa.

Za osobe s aktivnim životnim stilom, vitamini i minerali su vrlo bitni. Uslijed povećanih fizičkih napora te prilikom pojačanog znojenja dolazi do njihovog pojačanog izlučivanja. Tijelu su također potrebni za oporavak mišićnog tkiva od aktivnosti.

Provjerite koji vitamini i minerali su ključni za vaš aktivan životni stil!

Vitamini B kompleksa

B vitamini sudjeluju u pretvorbi ugljikohidrata, proteina i masti u energiju. Važni su za živčani, ali i imunološki sustav te doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti. Za vegetarijance je posebno bitno da pripaze na dodatan unos B12, budući da je zastupljen samo u namirnicama životinjskog podrijetla.

Vitamin C

Vitamin C je važan za imunološki sustav tijekom kao i nakon intenzivnog treninga. Sudjeluje u stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju te povećava apsorpciju željeza iz hrane.

Kalcij, magnezij i vitamin D

Za kalcij je već dobro poznato kako je potreban za održavanje zdravih i jakih kostiju, ali je isto tako bitan za normalno zgrušavanje krvi te funkciju mišića. Magnezij je također bitan za normalnu funkciju mišića te sintezu proteina i ravnotežu elektrolita u organizmu. Vitamin D važan je za apsorpciju kalcija i njegovu razinu u krvi, te mišiće, kosti, imunitet i zdrav upalni odgovor.

Cink

Cink je važan za normalan metabolizam, kiselinsko-bazni metabolizam, sintezu proteina, zdrave i jake kosti te imunitet.

Uz prave proizvode je lako brinuti o svom tijelu pa pažljivo odaberite proizvode koji zaslužuju vaše povjerenje.

Nature’s Bounty®, vodeći svjetski brand dodataka prehrani već 40 godina brine o svojim korisnicima na jedinstven način: vrhunska kvaliteta, prave formule, stroga kontrola kvalitete i sastojci od provjerenih dobavljača.

B Complex + Vitamin C 300 mg sadrži sve vitamine B kompleksa, vitamin C i prirodni šipak u tableti s vremenskim otpuštanjem i ovojnicom za lakše gutanje. Pomaže organizmu u stvaranju energije i štiti imunitet. Pogodan je i za vegane.

Magnezij citrat + B6 je sinergijska formula s magnezijem u obliku citrata i vitaminom B6 za bolju iskoristivost magnezija. Pomaže mišićima nakon aktivnosti i smanjuje umor i iscrpljenost. Pogodan je i za vegane.

Kalcij magnezij cinkje kombinacija tri važna minerala sa 100% preporučenog dnevnog unosa vitamina D u tableti s ovojnicom za lakše gutanje. Čuva zdrave i snažne kosti i mišiće.

Vitamini B6, B12 i C doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije i normalnoj funkciji imunološkog sustava. Magnezij doprinosi normalnoj funkciji mišića, smanjenju umora i iscrpljenosti te sintezi bjelančevina. Kalcij je potreban za održavanje normalnih kostiju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije