Pretvorite svoje tijelo u stroj koji sagorijeva mast!

Pretvorite svoje tijelo u stroj koji sagorijeva mast!

Pretvorite svoje tijelo u stroj koji sagorijeva mast!
  • Objavljeno: Petak, 27.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Puno prije nego što započnete s redovitom tjelovježbom možete početi s prakticiranjem niza trikova koji će potaknuti sagorijevanje masnog tkiva i pomoći postići i održati zdravu tjelesnu težinu.

Nemojte prakticirati dijete

Kod mršavljenja nije važno jesti manje, već jesti više namirnica s dobrim nutritivnim svojstvima. Izbjegavajte namirnice koje sadrže puno kalorija i imaju nisku nutritivnu vrijednost. Ako ćete pratiti dijete, tijelo će početi trošiti mišićno tkivo, što mastima daje više prostora za širenje. Metabolizam će postajati sporiji, a vi ćete imati sve manje energije.

Ranije odlazite u krevet

Jednim istraživanjem su znanstvenici iz Finske ustanovili da osobe koje odlaze ranije u krevet imaju manje visceralnog masnog tkiva.

Pripremite smoothie koji sagorijeva mast!

Povećajte unos proteina

Vašem tijelu su za održavanje mišićnog tkiva potrebni proteini, a mišićno tkivo sagorijeva masti u stadiju mirovanja.

Što češće jedite organske proizvode

Kanadski znanstvenici su ustanovili da osobe koje pretežno jedu proizvode iz organskog uzgoja imaju manji rizik od nakupljanja suvišnog masnog tkiva. Znanstvenici vjeruju da je za to zaslužna eliminacija toksina iz prehrane koji mogu narušiti proces sagorijevanja masti. Ne morate sve namirnice kupovati u trgovini organske prehrane, već samo one koje imaju visoku razinu pesticida (celer, breskve, jagode, jabuke, borovnice, paprika, špinat, kelj i grožđe).

Krećite se što više

Istraživanja su pokazala da osobe koje većinu dana provode sjedeći imaju povećan rizik od nakupljanja suvišnog masnog tkiva. Iskoristite svaku priliku za kretanjem. Ako imate sjedilački tip posla, povremeno ustanite i prošećite.

Pripremite sirup koji skida masne naslage s trbuha!

Pijte hladnu vodu

Njemački znanstvenici su otkrili da osobe koje svaki dan popiju 6 šalica hladne vode u stadiju mirovanja troše oko 50 kalorija više, a to je oko 2 kilograma godišnje.

Jedite začinjenu hranu

Istraživanja su pokazala da kapsaicin, glavni aktivni sastojak ljutih papričica, može ubrzati metabolizam i spriječiti nakupljanje masnog tkiva.

Svako jutro doručkujte

Doručak će vam dati potrebnu energiju i potaknuti rad metabolizma. Istraživanja su pokazala da osobe koje preskaču doručak imaju 4 puta veću vjerojatnost od nastanka pretilosti.

Pijte kavu ili čaj

Japanski znanstvenici su otkrili da kofein može ubrzati metabolizam za 5 do 8%. Kava i čaj su jako dobri izvori katehina koji potiču sagorijevanje masti i smanjuju rizik od nastanka pretilosti.

Povećajte unos vlakana

Dnevno bismo trebali unijeti oko 25 grama vlakana, a istraživanja su pokazala da vlakna potiču rad probavnog sustava i ubrzavaju metabolizam. Unos vlakana povećavajte postupno jer naglim povećanjem možete uzrokovati probavne smetnje.

Pripremite 4 napitka koja ispiru mast iz tijela!

Povećajte unos željeza

Željezo je ključno za prijenos kisika prema mišićima. Ako ne unosite dovoljno željeza, mišići neće primati dovoljno kisika, metabolizam će biti spor i imat ćete nisku razinu energije.

Povećajte unos vitamina D

Vitamin D je ključan za brz metabolizam, a istraživanja su pokazala da oko 20% ljudi ne unosi adekvatnu količinu vitamina D. Sunce je najbolji izvor vitamina D, a pronalazimo ga i u nekim namirnicama (tuna, jaja, šampinjoni, obogaćeno mlijeko i pahuljice).

Unosite adekvatnu količinu vode

Ako vaše tijelo nema dovoljno vode, metabolizam će biti oko 2% sporiji. Brojna istraživanja su pokazala da manjak vode povećava rizik od nastanka pretilosti i gubitka mišićne mase.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije