Voćna vina koja morate probati!

Voćna vina koja morate probati!

Voćna vina koja morate probati!
  • Objavljeno: Srijeda, 02.10.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Većina nas ima samo jedno pitanje kada je riječ o vinu - crno ili bijelo? To znači da niste najbolje upoznati sa svim vrstama vina jer grožđe nije jedino voće koje se koristi za izradu vina.

Vino je, poslije vode i čaja, najčešće konzumirano piće na svijetu. Iako u pravilu pijemo vina od grožđa, nema razloga da ne uživate u vinima od različitog voća.

Vino od jabuke

Kombinacijom različitih vrsta jabuke dobije se različit okus vina. Ovo vino je jako zdravo i preporuča se osobama koje imaju problema sa zdravljem srca i krvožilnog sustava. Glavni ljekoviti sastojak jabuke je kvercetin koji značajno jača imunološki sustav.

Antioksidacijsko djelovanje vina jabuke će smanjiti razinu slobodnih radikala, spriječiti nastanak kancerogenih stanica i kronične upale u tijelu.

Vino od jagode

U vašem tijelu ovo vino postaje čudesan lijek. Antocijanini, koji su prisutni u svježim jagodama, su u vinu prisutni u puno većoj koncentraciji. Antocijanini imaju čudnovato djelovanje na zdravlje i smanjuju rizik od nastanka raznih bolesti.

Znanstvenici su dokazali da vino od jagode može usporiti rast i širenje stanica raka i da je u tome učinkovitije od bilo koje druge vrste vina.

Vino od borovnica

Sadrži malo šećera, zbog čega je odlično za osobe koje pate od dijabetesa tipa 2. Borovnice imaju odlična antioksidacijska svojstva, a vino od borovnica dokazano pomaže u regulaciji razine krvnog tlaka.

Istraživanja su pokazala da vino od borovnica pripada skupini najmoćnijih antioksidanata, što znači da će zaštititi zdravlje srca, probavnog sustava i očiju.

Kupinovo vino

Ovo je jedno od rijetkih vrsta vina koje je bolje što je starije. Kupinovo vino je znatno manje kiselo, u odnosu na ostale vrste vina, što je odlično za osobe koje imaju problema s radom probavnog sustava i prekomjernom razinom želučane kiseline.

Tamna boja dolazi od antocijanina, koji ovo vino čine jako zdravim. No, nešto važniji sastojak je delfinidin. Ovaj spoj smanjuje razinu kronične upale u tijelu i sprječava nastanak dijabetesa tipa 2.

Vino od brusnica

Vino od brusnica je pomalo kiselo, ali i slatko. Ima odlična ljekovita svojstva, naročito kada je u pitanju zdravlje urinarnog trakta.

Znanstvenici su dokazali da vino od brusnica može spriječiti nastanak bakterijskih i virusnih infekcija urinarnog trakta. Sadrži histamin, isto kao i crno vino, koji sprječava nastanak glavobolje i ublažava simptome alergija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije