Jednostavni koraci za prevenciju raka prostate

Jednostavni koraci za prevenciju raka prostate

Jednostavni koraci za prevenciju raka prostate
  • Objavljeno: Srijeda, 04.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Iako ne postoji ništa što možete napraviti da biste nastanak raka prostate spriječili u potpunosti, postoje određeni koraci koji vam mogu pomoći da rizik svedete na minimum.

Usvojite zdrave prehrambene navike

Dosadašnja istraživanja su pokazala da prehrana, koja se temelji na sniženom unosu zasićenih masti i povećanom unosu cjelovitih i svježih namirnica, može pomoći u smanjenju rizika od nastanka raka prostate. Slijedite sljedeće prehrambene smjernice:

  • Smanjite unos zasićenih masnih kiselina, koje pronalazimo u mesu, mlijeku i mliječnim proizvodima.
  • Povećajte unos nezasićenih masnih kiselina koje pronalazimo u maslinovog ulju, masnoj ribi, orašastim plodovima i avokadu.
  • Povećajte unos voća i povrća koje će vaše tijelo opskrbiti vitaminima i mineralima, ali i antioksidantima koji pomažu u prevenciji kancerogenih stanica.

Održavajte zdravu tjelesnu težinu

Muškarci, čiji je indeks tjelesne mase 30 ili veći, imaju povećan rizik od nastanka raka prostate. Provedite sve potrebne mjere da izgubite suvišne kilograme i potom nastavite održavati zdravu tjelesnu težinu.

Ako već imate zdravu tjelesnu težinu, nastavite ju održavati tako da redovito vježbate tako da redovito vježbate i nastavite prakticirati zdrave prehrambene navike.

Više o raku prostate pročitajte ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti