I najsmrtonosniji oblici raka se mogu pobijediti!

I najsmrtonosniji oblici raka se mogu pobijediti!

I najsmrtonosniji oblici raka se mogu pobijediti!
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Okruženi smo pričama o bolesti i smrti. No, svi podsvjesno razmišljamo na način da se to ne može dogoditi nama. Može. Čak i vašem prijatelju, članu obitelji ili partneru. Rak je relativno nova bolest i uzročnik smrti pa baš i nije najbolje istražen.

Tijelo čine milijuni stanica. One rastu, dijele se i umiru. To je kontrolirani tjelesni proces. Što se pak raka tiče, on je uzrokovan nekontroliranom podjelom abnormalnih stanica u određenom dijelu tijela. To se može dogoditi u bilo kojem dijelu tijela – plućima, kostima, grudima ili crijevima.

Stanice raka ne mogu opstati u visokoj količini kisika

To znači da je niska razina kisika u stanicama koje se tek formiraju glavni uzročnik pretvaranja tih stanica u kancerogene. Kada stanici nedostaje više od 60% potrebnog kisika, ona se počinje pretvarati u kancerogenu.

Pročitajte koje su namirnice najbolji mogući borci protiv raka.

Naravno da postoje i drugi uzročnici raka, ali manjak kisika u stanicama je primarni uzročnik. Drugi uzročnik može biti fermentacija šećera u stanici. Sve normalne stanice u tijelu svoju energiju dobivaju iz kisika, a kancerogene stanice energiju dobivaju iz fermentiranog šećera. Kancerogene stanice su anaerobne (bez kisika), a zdrave stanice su aerobne (s kisikom).

Prevencija i borba protiv raka

Borba protiv raka se više-manje sastoji od istih koraka koji čine i samu prevenciju raka. Vjerojatno ste čuli da se nekim osobama rak vratio više od jednom, osim ako potpuno nisu promijenili životne navike.

Detoksikacija tijela (smanjenje toksičnosti u stanicama i povećanje kisika u stanicama)

Eliminacija toksina iz prehrane (konzumacija organskih proizvoda i pročišćene vode) i okruženja (korištenjem prirodnih proizvoda, namještaja i odjeće) bi trebala značajno smanjiti rizik od nastanka raka. Postoje razni oblici detoksikacije. Prije nego što započnete s bilo kakvim detoksikacijskim programom posavjetujte se s liječnikom jer detoksikacija koja je odgovarala vašem prijatelju, ne mora nužno odgovarati i vama.

Pročitajte kako detoksicirati tijelo.

Tjelovježba

Jedan od uzročnika manjka kisika u stanicama je slaba cirkulacija. Ako stanicama nedostaje kisika, one će vjerojatno postati kancerogene. Tjelovježbom se potiče cirkulacija. Stanice su bolje opskrbljene kisikom i nutritivnim tvarima.

Pročitajte koje su najznačajnije prednosti tjelovježbe.

Pravilna prehrana

Prehrana je ključna i vaš je najbolji saveznik u borbi protiv raka i prevenciji raka. Trebali biste jesti što je više moguće organske proizvode. Povećajte unos svježeg voća i povrća, složenih ugljikohidrata, ribe i morskih plodova, nemasnog mesa, orašastih plodova i sjemenki. Smanjite unos zasićenih masti, rafiniranog šećera, jednostavnih ugljikohidrata i soli. Rak žudi za šećerom i jednostavnim ugljikohidratima. Izbjegavajte ih što je više moguće. Izbjegavajte umjetne zaslađivače jer oni u niti jednom pogledu nisu zdravi.

Saznajte kako vaša prehrana može postati zdravija!

Jedite pretežno alkalnu hranu

Hrana koja u tijelu stvara kiselo okruženje je: meso, perad, riba, mliječni proizvodi, jaja, brza hrana, alkohol i kava. Ovu hranu smijete jesti, ali u što manjim količinama. Hrana koja u tijelu stvara alkalno okruženje je voće i povrće. Dnevno trebate pojesti najmanje 75% alkalne hrane, a najviše 25% kisele hrane.

Ovo će vam predstavljati veliki izazov na samom početku jer većina ljudi jede upravo suprotno. Jednom kada se na to naviknete, jedite 45% termički obrađenog voća i povrća, 30% sirovog voća i povrća i 25% žitarica, sjemenki, mesa, ribe ili peradi.

Saznajte koje namirnice odabrati za alkalnu prehranu!

Provodila su se istraživanja koja su pokazala da prehrana koja se 100% sastoji od sirove hrane pomaže u liječenju raka. Neke osobe su potpunom promjenom načina prehrane uspjele pobijediti uznapredovale oblike raka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije