Aromaterapija i zdravlje

Aromaterapija i zdravlje

Aromaterapija i zdravlje
  • Objavljeno: Nedjelja, 25.04.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Osnove

Holistički tretmani bi trebali nadopuniti svakodnevnu fitness rutinu, bilo da trošiti dva sata u teretani i jedete šest obroka dnevno. U biti, većina tehnika je rezultat tradicije koja se prenosi iz generacije u generaciju.

Najbolji dio od svega je, činjenica da su ovi tretmani relativno jeftini u usporedbi s tradicionalnim medicinskim tretmanima, a mogu vam pomoći postići i zadržati dobro stanje organizma.

Počnimo s nečim vrlo osnovnim što možete prakticirati u udobnosti vlastitog doma: aromaterapija.

Dakle, što je aromaterapija? Samo ime već puno govori. To je terapija pomoću mirisa koja liječi cijelu osobu (ne samo simptome ili bolest). Iako je pojam aromatherapie samo evoluirao u ranom godinama 20. stoljeća, praksa korištenja prirodnih biljnih ekstrakta u medicinske svrhe datira iz drevne Kine, Indije i Bliskog istoka.

Uglavnom, dok svaki pojedinac može imati jedinstven fizički, emocionalni ili duhovni odgovor na određeni miris, skup raznih biljnih esencija pokazuje učinak na pojedina stanja uma. Ti mirisi mogu se koristiti ili kao preventiva ili aktivna terapija za uravnoteženje i reguliranje tjelesnih procesa, čime se promovira prirodno liječenje urođeno u pojedinca.

Eterična ulja koja se koriste u aromaterapiji su ekstrakti biljaka, trava, voća, drveća, korijenja i lišća. Korištenje jednog mirisa ili kombinacije mirisa utjecat će na rezultat aromaterapije i umjetnost miješanja različitih mirisa (pet je maksimum koji se općenito preporuča) kako bi postigli rezultate.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije