Najbolja eterična ulja za proširene vene

Najbolja eterična ulja za proširene vene

Najbolja eterična ulja za proširene vene
  • Objavljeno: Nedjelja, 29.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Proširene vene se javljaju na nogama i stopalima. Uzrokuju bolove i predstavljaju estetski problem. Eterična ulja se mogu koristiti za smanjenje vidljivosti proširenih vena, ublažavanje bolova i osjećaja nelagode.

Vene su krvne žile koje prenose krv prema srcu. Vene na nogama se moraju odupirati gravitaciji kako bi prenosile krv prema srcu. Proširene vene nastaju u sljedećim uvjetima:

  • Kada vene nisu dovoljno elastične i ne mogu podnijeti veliku količinu krvi ni ubrzani protok krvi do kojega dolazi tijekom intenzivnih fizičkih aktivnosti.
  • Kada su stjenke vena oslabljene i ne mogu spriječiti vraćanje krvi prema stopalima. Tada se javljaju otoci na području nogu i stopala.
  • Kada je cirkulacija krvi slaba ili postane slaba tijekom dugih razdoblja sjedenja ili stajanja.

Cirkulacija krvi može oslabiti zbog niza razloga. Vrlo često se javlja kod pretilih osoba i trudnica. Također se može javiti kod žena koje uzimaju kontracepcijske pilule, žena koje su u menopauzi ili pate od hormonalnih poremećaja.

Provjerite kako se na prirodan način riješiti proširenih vena!

Eterična ulja nisu čudesan lijek za proširene vene, ali mogu pomoći u prevenciji i ublažavanju simptoma. Također, eterična ulja mogu pomoći u daljnjem širenju proširenih vena i smanjiti njihovu vidljivost.

Eterično ulje kadulje i eterično ulje ruže je odlično za poboljšanje cirkulacije krvi. Ova ulja će pomoći i u ublažavanju menstrualnih tegoba, naročito kada se pomiješaju s uljem lavande koje ima umirujuće djelovanje.

Eterično ulje čempresa se može koristiti za smanjenje natečenosti krvnih žila. Potiče cirkulaciju krvi, sprječava zadržavanje tekućine u tijelu i ima blago analgetsko djelovanje. To ga čini idealnim za ublažavanje proširenih vena.

Pročitajte kako si pomoći ako imate problema sa proširenim venama.

Eterično ulje geranija potiče kontrakciju krvnih žila, što je vrlo važno u prevenciji i ublažavanju simptoma proširenih vena. Eterično ulje bosiljka, cimeta i cedrovine potiče cirkulaciju krvi i kontrakciju krvnih žila.

Eterično ulje đumbira potiče cirkulaciju krvi i razrjeđuje krv. To olakšava njezin protok i sprječava stvaranje otoka krvi u nogama i stopalima. Eterično ulje stolisnika ublažava kroničnu upalu u krvnim žilama što je jedan od faktora rizika za nastanak proširenih vena.

Kako možete koristiti eterična ulja?

S eteričnim uljima možete raditi hladne obloge koji će ublažiti bolove i osjećaj žarenja. U litru hladne vode dodajte 5 kapi eteričnog ulja čempresa. Namočite gazu i držite na zahvaćenom mjestu nekoliko minuta. Ovo radite svaki dan u večernjim satima. Dok držite oblog, noge podignite u zrak kako biste potaknuli protok krvi prema srcu.

Eterična ulja možete koristiti i za pripremu kupki. Ako su se proširene vene javile na stopalima i gležnjevima, onda je najbolje noge svaki dan močiti u kupki s eteričnim uljima. Pomiješajte litru tople vode i 20 kapi eteričnog ulja čempresa. Umočite noge i držite ih nekoliko minuta. Ako osjećate bolove u nogama, pomiješajte 15 kapi eteričnog ulja čempresa i 5 kapi eteričnog ulja bosiljka.

Saznajte kako spriječiti nastanak proširenih vena!

Masaža eteričnim uljima može učiniti čuda po pitanju ublažavanja simptoma proširenih vena. Smjesu za masažu napravite od sljedećih ulja:

  • 3 žlice bademovog ili nekog drugog biljnog ulja
  • 10 kapi ulja čempresa
  • 10 kapi ulja kadulje
  • 10 kapi ulja tamjana

Smjesu držite u staklenoj posudi i masirajte zahvaćeno područje 2 puta dnevno. Masirajte prema srcu kako biste potaknuli protok krvi prema srcu. Započnite od stopala i masirajte prema gore.

Eterična ulja možete koristiti i u pripremi jela, naročito čajeva. 1 do 2 kapi eteričnog ulja možete dodati u čaj ili smoothie.

Kada možete očekivati rezultate?

Budite strpljivi i eterična ulja koristite svakodnevno. Prve rezultate ćete primijetiti nakon nekoliko tjedana. Primijetit ćete da su se proširene vene počele skupljati, osjećaj težine u nogama će biti slabiji, a cirkulacija krvi bolja.

Pročitajte što sve trebate znati o proširenim venama.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije