Isprobajte 11 kreativnih božićnih dekoracija

Isprobajte 11 kreativnih božićnih dekoracija

Isprobajte 11 kreativnih božićnih dekoracija
  • Objavljeno: Nedjelja, 11.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: canva

Kategorija: Božić

Iako su neki već okitili svoje domove ili radne prostore, sigurni smo da još uvijek ima mjesta za kreativne ideje i dekoracije.

U nastavku vam donosimo 11 jednostavnih i zanimljivih ideja koje će dodatno uljepšati okolinu u kojoj boravite i donijeti pravi blagdanski duh!

Ukras na vratima

Snjegović na vratima razveselit će i vaše ukućane i goste. Od kolaž papira izrežite elemente koje želite nalijepiti i pričvrstite ih komadićima selotejpa ili ljepljivim jastučićima koji se jednostavno skidaju i ne ostavljaju tragove ljepila na površini. Ako nemate bijela vrata, prilagodite se boji, na smeđim vratima možete napraviti soba, na zelenima ili šarenima božićne poklone i sl.

Izvor slike: https://pin.it/wjh2jdyestyj5g

Kutijice od role papira

Ne znate kako zapakirati poklone? Za malene poklone imamo jednostavno rješenje. Reciklirajte kartonske role od wc papira. Napravite kutijice prema uputama sa slike i na kraju obložite ukrasnim papirom i mašnom. Ako želite imati veće kutijice, koristite role od kuhinjskog papira (papira za ruke), koristeći iste upute.

Izvor slike: https://www.pinterest.com/pin/574490496208336425/

Kuglice od papira

Jednostavne i efektne kuglice od papira oduševit će i one najzahtjevnije. Za izrađivanje je potrebno imati škare, ukrasnu vrpcu na koju ćete objesiti kuglicu, gumicu koju ćete postaviti kao na slici broj tri i papir, a možete uzeti i masni papir za pečenje koji se lakše oblikuje i ne trga.

Izvor slike: https://www.pinterest.com/pin/421227371382043026/

Bor od konca

Napravite ukrasni bor od ljepila za papir i debljeg konca ili vune. Od kartona napravite stožac i obložite ga aluminijskom folijom ili masnim papirom za pečenje. Umočite cijeli konac u ljepilo i omotajte oko stošca. Ostavite da se skroz osuši pa nježno uklonite stožac. Bor od konca ukrasite s perlicama uz pomoć ljepila ili provucite sitne žičane lampice na baterije.

Izvor slike: https://www.pinterest.com/pin/428193877063629801/

Snjegović od čarape

Ove slatke male figure uljepšat će svaki prozor ili radni stol. Odrežite bijelu čarapu na pola pete, kao na slici, i dio napunite s nekuhanom rižom pa zavežite sa špagom. Napunite drugu polovicu s rižom i zavežite na vrhu. Oči i nos napravite uz pomoć pribadače u boji, a gumbiće zašijte koncem. Snjegoviću možete dodajte šal i kapicu i spremni su za postavljanje na vidljivo mjesto.

Izvor slike: https://www.pinterest.com/pin/395120567300482467/

Pahuljice od papira

Pahuljice od papira mogu izgledati zaista atraktivno. Napravite 6 dijelova prema uputama na slikama i spojite u jednu veliku romantičnu pahuljicu koju možete postaviti na prozor i vrata ili čak objesiti na bor ako nemate dovoljno ukrasa.

Izvor slike: https://www.pinterest.com/pin/534591418246624210/

Svijeće i šljokice

Ova jednostavna i efektna dekoracija gotova je za tren, a daje dašak elegancije i glamura. Vanjsku stranu prazne staklenke ili posudice namažite ljepilom sa šljokicama. Okrećite staklenku kako biste ju cijelu obložili i ostavite da se osuši. U potpuno suhu posudicu stavite svijeću. Uživajte u čaroliji koju pružaju igra šljokica i plamen svijeće.

Izvor slike: https://www.pinterest.com/pin/140948663320621543/

Kuglice na prozoru

Postavite girlandu iznad prozora i na nju objesite ukrasne vrpce. Na vrpce pričvrstite kuglice različitih boja i veličina, a na girlandu možete dodati mašnu ili lampice. Ova naizgled jednostavna dekoracija sigurno će ukrasiti svaki prostor!

Izvor slike: https://www.pinterest.com/pin/123778689738773881/

Ukrasna mašna

Napravite sami ukrasnu mašnu uz pomoć vrpce, trakice ili tanke špage, škara i nekoliko završnih ukrasa. Potrebno je malo strpljenja i minimalno truda, a rezultat je veličanstven i dostojan divljenja. Slijedite upute na slici, a kao što i sami znate, veća i deblja vrpca će vam da u konačnici dati i veću mašnu koju možete objesiti na bor, ulazna vrata, prozore ili ju zalijepiti na girlandu.

Izvor slike: https://www.pinterest.com/pin/80783387044107460/

Staklenke s likom soba

Obične, prozirne staklenke napunite čokoladnim bombonima ili drugima slatkišima. Oči i nos možete napraviti od kolaž papira, a rogove od drvenih grančica ili možete kupiti sitne ukrase kao na slici. Na staklenku zalijepite oči, nos, rogove i ukrasne vrpce, a za dodatno isticanje možete unutar staklenke staviti smeđi papir, kao na slici.

Izvor slike: https://www.pinterest.com/pin/350577152235745926/

Vijenac od žice i kuglica

Za ovaj atraktivni vijenac potrebna vam je metalna vješalica, puno kuglica za bor i još neki ukrasi po želji. Napravite oblik kruga pa rastavite vješalicu i umetnice kuglice. Rukama rasporedite kuglice tako da dobijete oblik bogatog vijenca, kao na slici, a na kraj dodajte zelenilo ili češere. Objesite ga na prozor ili vrata i dajte svom domu pravi blagdanski ugođaj.

Izvor slike: https://www.pinterest.com/pin/523473156672662092/

Vitashop

Najnovije

Najčitanije