Što zvijezde govore o korona virusu?

Što zvijezde govore o korona virusu?

Što zvijezde govore o korona virusu?
  • Objavljeno: Subota, 01.02.2020.
  • Broj pregleda: 2.860
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Horoskop

Kriza oko nas, strah, zabrinutost. Već danima odgađam pisati o temi koja je sveprisutna. Smatram da je dovoljno konfuzije, straha, teorija, informacija koje su uznemirujuće jer nisu jasne nego se baziraju na brojkama i pojmu korona virus.

Opća slika

Svi smo mi dio zajednice, lokalne i globalne. Znači da imamo i taj dio zajedničke svijesti i zajedničkih emocija. Zato je teško ostati smiren kada su mnogi uznemireni. Teško je osjećati se siguran kada su mnogi uplašeni i nesigurni.

Najprije smo se osjećali sigurno na lokalnom području jer je virusna infekcija bila u dalekoj zemlji. Sada kada je infekcija u susjedstvu i među nama počinjemo osjećati nesigurnost, strah. To je prirodno. ''Daleko od očiju, daleko od srca''. Ali sada je potrebno staviti ruku na srce.

Strah je emocija. On nas upozorava, štiti nas od izlaganja riziku, od nebrige, od površnosti, od opasnosti. Imamo dvije mogućnosti: jedna je da se prepustimo strahu (''umremo od straha'') i budemo nemoćni, a druga je da pristupimo strahu sa stajališta ''moći'' i razuma.

Panika je upravo slučaj kada postajemo nemoćni od straha, blokira nas da djelujemo pravilno i da uopće djelujemo. Kada strahu pristupimo s otvorenim očima i razumno tada je situacija drugačija. Možemo djelovati i to pravilno. Puno toga nas je bilo strah učiniti ali smo učinili što smo trebali (npr ispiti, operacije, letenje avionom).

Astrološka slika

Nekoliko planeta sunčevog sustava nalazi se u dijelu ekliptike koji zovemo Jarac. Tu su Mars, Jupiter, Saturn i Pluton. Kada su planeti poredani na tako maloj udaljenosti uvijek se događaju velike promjene u klimatskom smislu, u političkom smislu i u ekonomskom smislu – a sve je to lančana reakcija (jedan uzrok pokrene niz posljedica).

Svijet

Korona virus započeo je dok je Mars bio u Škorpionu a to su vlažna mjesta s mutnom i otpadnom vodom, sa zmijama (prijenosnikom je imenovana kobra). Sve je djelovalo nekako čudno i mistično. Kako je potom Mars u Strijelcu pridružio se Jupiteru tako je ubrzano širenje virusa i to u velikim zgradama i gradu s puno obrazovnih ustanova i studenata iz cijelog svijeta. Na žalost tada se događa i jako snažna konjukcija Saturna i Plutona u Jarcu koja uvijek pokrene crni scenarij i to na globalnom planu.

Ulaskom Jupitera u Jarca sve je vodilo ka ekonomskoj računici a kako se je i Mars sredinom veljače priključio u Jarcu tada kreće i priroda u pomoć virusu. Životinje koje su nastanjene u napuštenim tamnim prostorima (rudnici, tuneli, napuštena skladišta, podrumi) su domaćini tom virusu. Zaraza se širi u krajolik koji se može opisati kao: brda, sirotinjska i radnička naselja, industrijska naselja, područja željna sunca, bogata mineralima, slabo pristupačni predjeli u kojima ljudi drže neku svoju tradiciju bez obzira na vrijeme u kojem žive.

Danas smo tu u stvarnosti koja nam se ne sviđa.

Kakav je raspored i što nam poručuju planete

  • 15.3 do 5.4. Mars prolazi konjukciju s Jupiterom što znači ubrzanje širenja, ali i jače mjere suzbijanja širenja zaraze i te mjere nam se neće sviđati, ali su neophodne i trebamo ih poštivati kako bismo se osjećali sigurnije i mirnije, a to doprinosi snažnijem imunitetu koji nam je potreban
  • 22.3. do 25.4. Jupiter je u konjukciji s Plutonom pa će oscilirati svjetski burzovni indexi do krajnosti.
  • Italija – ima izraženo loše utjecaje planeta i sve mjere su im opravdane (iako trenutno ne izgledaju efikasne). Od 13.4. oni će moći odahnuti i kreće situacija na bolje.
  • Hrvatska je u povoljnijem položaju, ali je potrebno dodatno napraviti niz mjera koje su strože i apelirati na javnost da se striktno pridržavaju mjera. Od 18.3 je nužno postrožiti, a od 22.3. do 6.4. će biti primorani uvesti stroga pravila jer je to najkritičniji period. Stroge mjere se moraju poduzeti unutar zdravstvenog sustava jer je tu opasnost od infekcije. Nakon 10.4. moći ćemo mirnije živjeti.
  • Slovenija će se nešto duže boriti s problemom, od sredine svibnja će im biti lakše.

Nemojte žaliti zbog novca, zarade od turizma, za ekonomijom – hej ljudi, toga je uvijek bilo i bit će, samo kada smo zdravi.

Najnovije

Najčitanije