Tjedni horoskop od 11. do 18. 1. 2016.

Tjedni horoskop od 11. do 18. 1. 2016.

Tjedni horoskop od 11. do 18. 1. 2016.
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 11.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Horoskop

Učiniti svoj život 2016. smislenim nije malen pothvat. Godina koja je na svom početku mnogima od nas bit će posve neodoljiva; gotovo svi aspekti života, čini se, dovedeni su u krajnosti, što čini održavanje objektivne perspektive gotovo nemogućom misijom. Zlatna sredina najbolje je i najsigurnije mjesto želite li održati stabilnost i ostati prizemljeni.

Iskušenja retrogradnosti

Merkur je 5. siječnja počeo svoju prvu retrogradnu fazu u 2016. a iz nje izlazi 25. siječnja. Vi koji ste već upoznati s iskušenjima i traumama retrogradnosti, preskočite sljedeće retke. Onima kojima je ovo novi pojam, slijedi važan podatak:

Merkur predstavlja sve aspekte ljudskog života povezane s mentalnim procesima, komunikacijom i putovanjima. U našem suvremenom svijetu, kojim vladaju računala, tableti, vlakovi, avioni, a o e-mail pošti da ne govorimo, Merkur je svakodnevni život u svim tim aspektima. I zato je važno znati da se nekoliko puta godišnje čini kao da se Merkur kreće unatrag u odnosu na Zemljinu orbitu oko Sunca, a kada se to dogodi, sve u njegovoj domeni također kao da ide unatrag ili naopako.

Pročitajte godišnji horoskop za 2017. godinu!

Urbani mit neba

Merkur u retrogradnom kretanju nikada nije dobro vrijeme za pokretanje novih projekata jer svim područjima u njegovoj domeni, posebno komunikaciji i putovanjima, kao i razgovorima i pregovorima jednostavno ide naopako. Vrijeme retrogradnosti zato je dobro za preispitivanje planova i projekata koji su već startali ili su u fazi pokretanja.

Merkur u retrogradnosti i sva njegova kašnjenja urbani su mit neba. Njegova upozorenja su sljedeća: ne kupujte nikakvu novu opremu, a posebno računalo ili hardver ili softver; spremite sve dokumente i sve svoje podatke dva puta; moguća su kašnjenja kada putujete ili problem prilikom rezervacije putovanja; provjeravajte poslane mailove dvaput, kome ih šaljete i jeste li ih poslali, SMS poruke također, pazite što otvarate jer može sadržati virus, ne potpisujte ugovor ako ga niste deset puta pročitali i ne sklapajte brak.

Eksplozivne reakcije

Najvažniji alat za rukovanje retro Merkurom je strpljenje, i to dosta strpljenja. Ova retrogradna faza započela je kvadratom između Marsa i Merkura - svadljive interakcije i eksplozivne reakcije, rolete padaju na oči instant. Mars je planet kroz koju se zauzimamo za sebe, zastupamo ono u što vjerujemo, a kada se sukobi s Merkurom, dolazimo do zapaljivo svadljive spremnosti da se borimo protiv različitih mišljenja.

Ovaj kvadrat goni da se svađamo oko svega i svačega. Mars može postati ozbiljno frustriran zbog Merkura i iako je ovaj aspekt završio, još se blago osjeća. Važno je ovo znati, jer se ova dvojica sreću ponovo kada postanu retrogradni u travnju.

Borba za slobodu

Uran u Ovnu te Sunce i Pluton u Jarcu, u kvadratu, udaraju na ambiciju i iritiraju ego. Sunce i Pluton združeni teže moći, bilo da je moć materijalna ili duhovna. Uran simbolizira revolucionarni duh uvijek željan boriti se za slobodu. A s obzirom na to koliko su ljudi potlačeni, ovaj aspekt Urana, Sunca i Plutona sposoban je zapaliti prosvjed za prosvjedom. Riječ je o moći i sposobnosti da se dobije ili zadrži vodeća pozicija, bilo to na poslu, u obitelji ili braku. Netko želi zadržati staro a netko se želi osloboditi.

Jupiter također započinje svoju retrogradnu fazu, koja će trajati do 9. svibnja. On nas podsjeća i vraća u događaje i susrete koji su se dogodili u razdoblju od listopada 2015. do danas. Budite spremni jer će poznate teme dominirati, kao i neriješena pitanja, posebice pitanja karaktera, društvenih vještina, a i duhovnih uvjerenja i stavova, svakome prema njegovoj natalnoj karti. Potrudite se biti strpljivi sa sobom i drugima.

Provjerite koji su najbolji i najgori dani u 2017. godini!

I za kraj, da ne bude sve upozoravajuće i zabrinjavajuće…

Ljubavne iskre i bivši partneri

Veneru u Strijelcu čekaju neki zanimljivi izazovi i mogućnosti ovaj tjedan, a s tim aspektima mnogi od nas mogu očekivati divlju vožnju u ljubavnom životu i financijama. Prvi dio tjedna Venera gradi trigon s Uranom, što je točno u utorak, pa se može dogoditi da naš ljubavni život zaiskri i ponudi više mogućnosti, čak se i bivši odnos može vratiti u igru. To je dobro vrijeme da se udahne neki novi život u postojeću romantiku.

Također je uzbudljivo (ali puno manje stabilno) što u drugoj polovici tjedna Venera počinje graditi kvadrat s Jupiterom u znaku Djevice, što nas može natjerati da obaspemo nekoga svom ljubavlju svoga srca ili sadržajem novčanika, vrlo pretjerano, no i dosta zabavno. Pokušajte malo uključiti zdrav razum, što može biti teško jer... kvadrat je posebno uvjerljiv aspekt.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije