Kako očistiti pore?

Kako očistiti pore?

Kako očistiti pore?
  • Objavljeno: Utorak, 11.01.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Čiste pore su ključ besprijekorno blistavog lica. Kako bi zadržali savršen ten, morate naučiti kako čisti pore i pravilno njegovati kožu. Začepljene pore su glavni uzrok akni i nesavršenosti kože. Slijedite ove jednostavne korake i učiniti ih dijelom svoje dnevne njege kože kako bi imali prekrasnu, zdravu kožu.

Besprijekorna šminka počinje sa savršenom kožom. Ako naučite pravilno očistiti pore i vodite brigu o vašoj koži, možete se osloboditi svih nečistoća na koži. Začepljene pore su uglavnom uzrokovane prljavštinom, ostatcima šminke, mrtvim stanicama kože i viškom ulja na površini kože. Kada se sve to nakupi između slojeva kože, vaše pore postaju začepljene. Rezultat su frustrirajuće akne, miteseri i upale.

Ako imate velike pore, ne možete promijeniti njihovu veličinu, jer su one genetski određene, ali ih definitivno može držati čistima, kako bi izbjegli neugodne reakcije i druge nesavršenosti kože. Redovito primjenjujte sljedeće savjete i ne biste trebali imati problema s kožom.

Uklanjanje šminke prije odlaska u krevet je vrlo važan korak prema čistoj, blistavoj koži lica. Provjerite jeste li uklonili sve ostatke šminke s lica prije odlaska na spavanje. Iz tog razloga koristite blage proizvode za uklanjanje šminke i pamučne jastučiće.

Redovno čišćenje može promijeniti izgled vaše kože. Redovito njegujte kožu i umijte se najmanje dva puta dnevno mlakom vodom i blagim sapunom.

Nakon što ste uklonili šminku i ispravno oprali lice, koristite proizvode za čišćenje lica, koji sadrže salicilnu kiselinu. Salicilna kiselina je vrlo učinkovit sastojak u borbi protiv akni. Ona prodire duboko u kožu i čisti iznutra, zateže pore i čini kožu zdravijom. Odaberite proizvod za čišćenje koji je prikladan za vaš tip kože. Sredstvo za čišćenje uklanja ostatke šminke, nečistoću, višak sebuma i druge čestice koje su odgovorne za začepljene pore.

Tonici su također dobar izbor za čišćenje i pročišćavanje pora. Treba ih koristiti na dnevnoj bazi.

Piling je jedan od najvažnijih koraka za čiste pore i besprijekornu kožu. Treba ga koristiti jednom ili dva puta tjedno. Grubi pilinzi uzrokuju iritacije kože, stoga je bolje izabrati nježan piling koji neće isušiti kožu.

Piling pomaže ukloniti mrtve stanice i bakterije s površine kože, koja inače dovode do začepljenih pora i akni. Nakon korištenja pilinga, odmah ćete primijetiti da je koža mekša, glađa i čišća.

Dobro je jednom tjedno koristiti maske za dubinsko čišćenje lica posebno razvijene za čišćenje začepljenih pora. Možete se odlučiti za peel-off maske ili one koje se ispiru, jer oba proizvoda čine dobro vašoj koži, čineći ju čistom i zdravijom.

Koristite šminku s oprezom. Izbjegavajte nanošenje debelog sloja šminke, pazeći da koristite samo iznos koji je potreban. Debeli slojevi šminke začepljuju pore i dodatno ih naglašavaju. Začepljene pore čine vizualno većim i daju dojam neuredne kože.

Hidratizirajte kožu pomoću proizvoda koji nisu jako masni. Oni koji sadrže ulje mogu pogoršati začepljene pore. Važno je i da se brinete za vašu kožu iznutra prema van. Pijte dovoljno vode svakodnevno. Dehidracija može dovesti do začepljenih pora i nezdravog izgleda kože.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije