Navike zbog kojih izgledate starije

Navike zbog kojih izgledate starije

Navike zbog kojih izgledate starije
  • Objavljeno: Četvrtak, 26.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.537
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Većina ljudi otprilike zna što treba izbjegavati kako bi održali tijelo zdravim, a kožu mladenački lijepom.

Međutim, postoji nekoliko navika o kojima niti ne razmišljate, a mogu dodati godine. Srećom, zastrašujući problem preranog starenja je lako izbjeći ako znate na što treba pripaziti.

Pušenje

Udisanje duhanskog dima, izravno ili neizravno, može prouzročiti zdravstvene probleme i starenje kože. Pušači i oni koji se druže s pušačima polako će vidjeti sve više bora na koži koja će postati suha. Također, kada stavite cigaretu u usta, povučete dim i ponavljate ovo stotine puta na dan, a zauzvrat ćete dobit više bora na licu i oko usta. Dim će vam uništiti vitamin C koji je ključan vitamin za zdravu i meku kožu.

Mišljenje je mnogih znanstvenika da izlaganje suncu i pušenje imaju isti učinak na kožu. Dakle, čak i ako niste pušač, ali ste u društvu pušača, to i dalje ima štetan učinak na kožu. Važno je napomenuti da postoji mnogo više štetnih učinaka pušenja.

Izloženost suncu

To je razlog zašto kozmetičke tvrtke dodaju SPF u gotovo svaki kozmetički proizvod. Sunce je štetno i može uzrokovati bore, pjege, suhu kožu i rak kože. Ali, samo korištenje proizvoda koji sadrže SPF ne štiti vas u potpunosti od sunčevih zraka. Dakle, trebali biste uvijek koristiti zaštitu od sunca koja se bori protiv UVA i UVB zraka, čak i za oblačnih dana.

Zanemarivanje vježbanja

Ako vaš posao zahtijeva od vas da sjedite ili stojite na jednom mjestu duže vrijeme, tada ne vježbate koliko je potrebno kako bi uklonili toksine iz tijela. Znojenje izazvano vježbanjem će povećati protok krvi, učvrstiti mišiće i sagorjeti kalorije. Također će omogućiti da toksini izađu iz tijela. Sjedilački način života u starijih odraslih osoba će povećati izglede za obolijevanje od demencije. Na kraju, imajte na umu da vježbanje podiže raspoloženje.

Izlaganje lošim vremenskim uvjetima

Ne postoji ništa što možete učiniti da promijenite vremenske prilike, ali možete biti bolje pripremljeni kako bi zaštitili kožu od štetnih vjetrova i niskih temperatura. Niske temperature koje prate zimsko razdoblje isušuju kožu, tako da je važno da koristite hidratantnu kremu za lice i losion za tijelo svakodnevno. U nekim slučajevima, dobro je u domu imati ovlaživač zraka koji će pomoći održati kožu hidratiziranom dok radi grijanje.

Alkohol

Kada pijete alkohol, dolazi do širenja malih krvnih žila u koži, protok krvi odvija se u blizini površine kože. Prekomjerno pijenje tijekom vremena može trajno oštetiti krvne žile, što uzrokuje crvenilo kože, a ponekad i pucanje kapilara.

Previše briga

Starenje ne možete spriječiti, ali postoje stvari koje možete učiniti kako bi ublažili stres, kao što su vježbe i meditacija. Često čak nismo ni svjesni da se mrštimo. Puno neprospavanih noći je također loše za vašu kožu. Možete pokušati vježbe disanja kako bi se oslobodili od stresa i bolje spavali tijekom noći.

Nedostatak sna

Ako ne spavate dovoljno stvorit će se tamni podočnjaci ispod očiju i bore, a imat ćete manje energije i nećete biti raspoloženi za vježbanje ili razmišljanje o zdravoj prehrani. Cijeli ciklus se pokreće samo zato što ne spavate dovoljno! Znanstvenici kažu da oni koji ne spavaju potrebnih 7 do 9 sati svake noći imaju malo interesa za druženje i često su pesimistični. Pijte manje kofeina, ne spavajte tijekom dana i prestanete jesti 2 sata prije nego što odete u krevet.

Ne nošenje naočala ili leća

Ako ne nosite naočale ili kontakte leće ako je to potrebno, onda biste mogli uzrokovati bore i borice oko očiju i čela. Žmirkanje nije privlačno, tako da je bolje nositi naočale ili kontaktne leće ako ne vidite dobro.

Ne nošenje sunčanih naočala

Trebali biste razmisliti o kupnji dobrih sunčanih naočala. Čak i ako samo hodate do dućana ili se vozite u automobilu, vaše oči treba zaštititi.

Izbjegavanje rajčica

Čaroban utjecaj rajčica čini se da nema kraja. Dobre su s gotovo sa svakim jelom, a imaju sposobnost da vas zaštitite od sunca iznutra. Ako jedete više rajčica imat ćete manji rizik od srčanih bolesti, izgradit ćete jake kosti, imati zdravu kožu i kosu, i zdrav imunološki sustav. Mogli bi reći da su rajčice super hrana za vaše tijelo.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije