Ovo su najbizarniji tretmani za ljepotu koje su žene ikad koristile!

Ovo su najbizarniji tretmani za ljepotu koje su žene ikad koristile!

Ovo su najbizarniji tretmani za ljepotu koje su žene ikad koristile!
  • Objavljeno: Nedjelja, 10.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos, Pixabay

Žene su oduvijek pridavale pažnju fizičkom izgledu, pritom koristeći pomalo bizarne proizvode i tretmane za uljepšavanje.

Ako ste mislili da su botox i tzv. vampirski tretman neobični, obavezno pročitajte ono što slijedi!

Krema za lice od prepucija – Amerika

Krema napravljena od obrezane kožice s penisa dojenčadi postala je hit 2015. godine, kada ju je ispromovirala poznata američka voditeljica Oprah Winfrey.

Iskreno, ne znamo kako je stvorena, a možda je tako i najbolje! Brrrr!

Regenerator za kosu od bivolje sperme – Engleska

Postoji salon u Londonu koji nudi tretman za njegu kose u čijem se sastavu nalazi, ni više ni manje, nego sperma bika! Navodno, nakon tretiranja ovim proizvodom, kosa postaje sjajna i gusta.

Čak i ne zvuči toliko strašno, ako djeluje dugoročno, zar ne? Kad malo bolje razmislimo, možda bolje ne!

Ptičji izmet za skidanje šminke – Japan

Da, dobro ste pročitali, Japanci koriste prah napravljen od ptičjeg izmeta za čišćenje lica i skidanje teške šminke.

Najčešće su ga koristile gejše i glumci iz Kabukija (vrsta tradicionalnog japanskog kazališta u obliku igrane drame) kako bi obrisali šminku s lica kada su izvodili neku od priredbi.

Ovčja placenta – Malezija

Od ovčje placente se rade mnogi proizvodi za njegu kao što su maske za lice, gelovi za područje oko očiju i serumi za kosu.

Krema za lice od placente iznosi minimalno 500 kuna pa nije za svačiji džep, ali ju zato redovito koriste slavne osobe poput Jennifer Lopez, Eve Longorije i Madonne.

Grgljanje portugalskog urina – Rim

Kako bi izbijelili zube i osvježili dah, Rimljani su uvezli portugalski urin za grgljanje. Razlog je taj što urin sadrži nekoliko spojeva, kao što su amonijak i urea koji ubijaju klice i pomažu u borbi protiv gingivitisa.

Ako se pitate zašto portugalski, odgovor je, očigledno, da su portugalski pH smatrali djelotvornijim. U svakom slučaju, ne preporučujemo ni pijenje, ni grgljanje urina jer očito postoji razlog zašto ga je tijelo izbacilo.

Gel za tuširanje od mrava – Japan

U nekim kulturama mravi su uobičajena prehrambena namirnica pa nije čudno da se ovaj neobičan proizvod koristi u Japanu.

Ove male životinjice sadrže visoku razinu mravlje kiseline koja služi kao dodatni izvor energije. Mravlja kiselina se u kozmetici uglavnom koristi za tretiranje masne kože i za piling, a ovaj čuveni gel za tuširanje s mravljom kiselinom možete koristiti i za pranje kose te kod pripreme pjenušave kupke.

Topli maslac za masažu i njegu vagine – Etiopija

U Etiopiji se možete naručiti na masažu toplim maslacem. Masaža cijelog tijela traje 45 minuta, a preko ruku i stopala ćete dobiti plastične vrećice i veliki komad maslaca kojeg ćete morati obilno nanijeti na...vaginu. Da, vaginu! Ali najčudnije tek slijedi!

Nakon masaže, odlazite u prostoriju s WC školjkom koja nije u klasičnoj upotrebi, ali je smještena iznad ljekovitog dima. Sjedate na nju i pokrivaju vas s 3 pokrivača tako da dim ostane na mjestu. Na WC školjci morate sjediti sve dok se maslac s vagine ne otopi. Sigurno se pitate čemu sve to? Pa za stezanje vaginalnih mišića nakon poroda, naravno!

Vezivanje stopala – Kina

Kinezi su smatrali da je malo stopalo odraz ženine ljepote pa bi proces vezanja započeo vrlo rano. Djevojčicama u dobi između 3 i 11 godina, kada je tkivo još uvijek meko i savitljivo, vezali su stopala kako bi imali što manji broj stopala.

Prvo su uronili stopala u mješavinu bilja i životinjske krvi što je trebalo omekšati stopala i olakšati vezivanje. Zatim su savijali prste što više, kako bi spriječili daljnji rast stopala i pri tom procesu bi prste lomili, a potom cijelo stopalo stisnuli i zavezali pamučnom trakom natopljenom životinjskom krvlju.

Nakon vezivanja, zašili bi kraj tkanine kako ju djevojčice ne bi otpuštale. Kako se mokra traka sušila, još čvršće bi stezala stopalo. Djevojčice su morale puno hodati kako bi njihova tjelesna težina formirala stopalo u željeni oblik. U slučaju da nisu mogli polomiti i dovoljno zavrnuti prste djevojčica, namjerno bi umetali krhotine stakla između njihovih prstiju kako bi zadobile infekciju prilikom koje bi im prsti otpali. Uf, zaista bizarno i jezivo!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije