Sve što morate znati o njezi masne kože

Sve što morate znati o njezi masne kože

Sve što morate znati o njezi masne kože
  • Objavljeno: Srijeda, 29.04.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Imate li problema s masnom kožom, zapravo ste sretniji od nekih jer se kod osoba s masnom kožom znakovi starenja ne primjećuju tako brzo. Istovremeno je takvom tipu kože potrebno malo više njege...

Masna koža može zaista biti problematična. Osobe koje imaju takvu vrstu kože često se bore s prištićima i aknama. Naime, od svih tipova kože, masna je najosjetljivija. To se događa zbog prevelike aktivnosti lojnih žlijezda što povećava mogućnost začepljenja pora na koži. Ako u pore uđe prljavština, odumrle kožne stanice i bakterije ostanu tamo začepljene, nakon čega se pojavljuju crvene izbočine.

U koži postoje različiti osjetni organi koji energetske promjene pretvaraju u signale, primjerice promjene temperatura, koji potiču kožu i čitav organizam na adekvatne funkcionalne i morfološke promjene. Ako je narušena bilo koja od niže navedenih funkcija, oštećuje se koža, a i cijeli organizam. Kožu je, stoga, potrebno pravilno njegovati. Nudimo vam nekoliko savjeta kako njegovati lice ako imate masnu kožu!

Umivajte se

Osnovna higijena jedno je od najboljih rješenja ovog problema. Dakle, umivajte lice. Nemojte se ustručavati činiti to i do nekoliko puta na dan. Na ovaj način spriječiti ćete nakupljanje masnoća na vašoj koži. Istovremeno ćete spriječiti pojavljivanje akni i prištića.

Oprezno s korištenjem kozmetičkih preparata

Masna koža može biti vrlo podložna iritacijama. To vam otežava odabir proizvoda koji vam neće iritirati kožu i tako otežavati situaciju. Ponekad i preparati za masnu kožu izazivaju alergije zato valja biti oprezan. Prije korištenja bilo bi dobro provjeriti jeste li možda alergični na određene sastojke. Proizvode bazirane na ulju i mastima izbjegavajte u širokom krugu jer će korištenje takvih preparata samo pogoršati situaciju. Umjesto njih koristite proizvode bazirane na vodi.

Odstranjujte šminku

Jedan od razloga začepljenja pora je djelovanje kemikalija i masti na koži. da biste to spriječili, neka vam uđe u naviku skidanje šminke prije spavanja, a bilo bi poželjno da ju uopće ne nanosite na lice ako to nije potrebno. Spavanje sa šminkom loše je za sve tipove kože, a naročito za masnu.

Masna koža vjerovali ili ne, ima i neke prednosti. Prednost masne kože je u tome što sporije stari, tj. sporije se na njoj stvaraju nabori i bore. Iz svega ovoga se može zaključiti da masna koža zahtijeva dosta njege, koja je isključivo higijenskog karaktera.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije