10 navika vlasnika kućnih ljubimaca koje izluđuju veterinare

10 navika vlasnika kućnih ljubimaca koje izluđuju veterinare

10 navika vlasnika kućnih ljubimaca koje izluđuju veterinare
  • Objavljeno: Petak, 26.05.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada dovedemo kućnog ljubimca veterinaru, ni ne razmišljamo o tome kako nas veterinar vidi. Što najviše nervira veterinare kada su u pitanju naše navike, ponašanje i odgovornosti, pročitajte u nastavku.

Nedovoljna spremnost na skrb o ljubimcu

Vlasnici kućnih ljubimaca ponekad nisu dovoljno pripremljeni za brigu o njima. Prije nego što ljubimac dođe u vaš dom, proučite sve o njemu, uključujući fizičke karakteristike, ponašanje, zahtjeva li fizičku aktivnost i očekivane troškove veterinarske skrbi.

Provjerite kako kućni ljubimci mogu poboljšati zdravlje!

Savjetovanje putem interneta

Neki vlasnici kućnih ljubimaca vjeruju u ono što pročitaju na forumima, društvenim mrežama i raznim portalima. Veterinari se često susreću s vlasnicima koji u zadnji tren dovode kućnog ljubimca na pregled jer su na internetu pročitali da će sve biti u redu. Ako primijetite bilo kakav problem, obratite se veterinaru, što je prije moguće. Oni najbolje prepoznaju stanje vašeg ljubimca.

Odbijanje plaćanja veterinarskih usluga

Veterinarima se diže kosa na glavi kada vlasnici kućnih ljubimaca troše mnogo novca na odjevne predmete, igračke ili krevetiće za spavanje, a ne žele plaćati troškove veterinarske skrbi. Najčešće se susreću sa izjavama poput ove: „Puno sam platio kućnog ljubimca i ne mogu si priuštiti veterinarske usluge“.

Odgađanje posjete veterinaru

Izrazito je frustrirajuće kada vlasnik ljubimca dođe u veterinarsku ambulantu u zadnji tren, uz jadikovku kako nije mogao spavati jer je njegov ljubimac cijelu noć imao proljev i povraćao. Mislite li da je normalno povratiti 2 do 3 puta? Koliko puta dnevno vi povratite? Razmislite prije nego odlučite da ljubimcu ne treba veterinar.

Vlasnici ne upozoravaju veterinara da pas grize

Vlasnici pasa su dužni upozoriti veterinara da pas grize ili da pokušava ugristi. Osim što mogu ugroziti samog veterinara, pregled koji je u tijeku može poći po zlu.

Vlasnik ne može pridržati ljubimca

Kada veterinar zamoli vlasnika da pridrži ljubimca kako bi obavio potreban zahvat, to ne traži zato što nema pametnijeg posla nego mu treba vaša asistencija. Izbjegavanje pružanja pomoći je krajnje neodgovorno.

Djeca skaču i viču po ambulanti

Vlasnici kućnih ljubimaca ponekad dopuštaju djeci da skaču po ambulanti i diraju životinje. Potrebno je disciplinirati djecu kako bi veterinar u miru mogao obaviti pregled, a ostale životinje ostaviti na miru.

Otkrijte je li vaše dijete spremno za kućnog ljubimca!

Ne prihvaćanje savjeta veterinara

Veterinarima najviše smeta kada vlasnici kućnih ljubimaca postave pitanje a zatim i sami odgovore na njega, temeljem onoga što su pročitali na internetu. Ako ste već postavili pitanje, poslušajte savjet veterinara jer će dati najbolji mogući odgovor na postojeći problem.

Nepoznavanje vlastitog ljubimca

Kada član obitelji dođe kod veterinara s bolesnim ljubimcem, a ne zna ništa o njemu. Ne zna ništa o njegovoj prehrani, aktivnostima, je li povraćao, kakva mu je stolica i slično. To onemogućava adekvatno postavljanje dijagnoze.

Korištenje mobitela

Krajnje je nepristojno primati pozive ili odgovarati na poruke usred razgovora s veterinarom.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije