Ovo je najbolje što možete darovati svojoj djeci za vrijeme praznika!

Ovo je najbolje što možete darovati svojoj djeci za vrijeme praznika!

Ovo je najbolje što možete darovati svojoj djeci za vrijeme praznika!
  • Objavljeno: Subota, 26.12.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Majka i dijete

Božić je prošao i vjerojatno ste svojim najmanjima dali poklone, barem one materijalne. No, u ovoj neobičnoj godini svima je zdravlje na prvom mjestu, a zdravlje možete dati i svojim najmanjima, odnosno potruditi se da sačuvaju svoje zdravlje, pogotovo u vrijeme kada sezonske bolesti haraju.

Pitate se kako? Vrlo jednostavno, potrudite se da se zdravo hrane, da imaju dovoljno fizičke aktivnosti i da ojačaju imunitet.

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana ključna je za imunitet jer se kroz zdravu hranu dobivaju ključni vitamini i minerali. Kod novorođenčadi i manje djece dojenje nije samo način hranjenja, nego i najbolji način da se pomogne djetetovom imunološkom sustavu. Kad dijete prestane dojiti, treba brinuti o dnevnom unosu ključnih nutrijenata, poput vitamina C, D, E, B kompleksa, cinka te ostalih vrijednih vitamina i minerala koji, putem namirnica ili dodataka prehrani prilagođenih djeci, doprinose normalnom funkcioniranju imuniteta.

Aktivnosti u prirodi

S dolaskom zime smanjuje se mogućnost šetnje i boravka u prirodi pa su ljudi ponovno osuđeni na svoje domove. Osim toga, roditelji sve češće tvrde da su njihova djeca potpuno neaktivna i radije provede vrijeme u kući, igrajući videoigre i gledajući filmove i YouTubeu videa.

Ono što morate napraviti je učiniti fizičku aktivnost privlačnom i zabavnom za djecu te ih naučiti da je sport dio dnevne rutine jer pozitivno utječe i na tijelo i na duh. Kad još k tome dodate da stručnjaci tvrde kako fizički aktivnija djeca, osim zdravstvenih benefita, imaju veće samopouzdanje i bolje ocjene, shvaćate kako je aktivnost djeci itekako potrebna.

Potpora imunitetu djece

Zima sa sobom nosi snježne radosti, ali i sezonske bolesti. To je vrijeme u godini kada je potrebna pojačana potpora imunološkog sustava, pogotovo tijekom posebnih razdoblja, kao što su početak školske godine te sezone prehlade, gripe i viroza. Najbolje što možete je okrenuti se rješenju koje priroda sama nudi. Izvrstan izbor su tradicionalne biljke, poznate u narodnoj medicini, poput crne bazge i šipka, u kombinaciji s beta glukanom i rutinom.

Sve to nalazi se u MARSOVCI PROimun DEFEND sirupu za djecu s okusom bazge. Njegova moć je u sinergiji vitamina C, ekstrakta crne bazge i šipka, rutina te beta glukana iz kvasca S. Cerevisiae, a ne sadrži konzervanse i bojila.

marsovci proimun defend

Za imunitet i energiju tu su i MARSOVCI Gummi ehinacea, gumeni bomboni s okusom trešnje i jagode koji sadrže vitamine i minerale te ekstrakt echinacee.

Echinacea pomaže funkcijama imunološkog i gornjeg dišnog sustava, vitamini C, E, D3 i cink doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava i štite stanice od oksidativnog stresa. Folna kiselina i vitamini C i B3 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti, dok Biotin (vitamin B7), vitamin C, B3 i B12 doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije.

marsovci gumeni bonboni

Više informacija o proizvodima saznajte na marsovci.hr!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije