Savjeti za razvedene roditelje

Savjeti za razvedene roditelje

Savjeti za razvedene roditelje
  • Objavljeno: Nedjelja, 06.06.2010.
  • Broj pregleda: 6.185
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Majka i dijete

Roditeljstvo nakon rastave ili razvoda

Dobar odnos s bivšim partnerom može dati djeci stabilnost i bliske odnose s oba roditelja, ali to sigurno nije lako. U stvarnosti, pitanja oko zajedničkog odnosa mogu biti vrlo stresna i teška.

Unatoč mnogim izazovima, ipak, moguće je pokrenuti i održavati korektne odnos sa bivšim partnerom zbog dobrobiti djece. Imate moć da ostanete mirni, dosljedni i izbjegnete ili uspješno riješite sukobe sa svojim bivšim partnerom za dobrobit vaše djece.

Zajedničko skrbništvo, pogotovo nakon traumatičnog razlaza, može biti naporno i teško. Zajedničke odluke ili samo razgovor s nekim koga biste radije jednostavno zaboravili može se činiti kao nemoguć zadatak. No, iako je istina da je suradnja komplicirana, to je najbolji način da potrebe djece stavite na prvo mjesto.

Ovo može biti izuzetno teško, pogotovo u početku, ali možete naučiti kako učinkovito surađivati s bivšim partnerom i još uvijek zadržati razum i samopoštovanje. Može biti korisno za početak razmišljati o vašem odnosu koji je u potpunosti radi dobrobiti djece, a ne dio vašeg odnosa. Ono što je najbolje za vašu djecu je najveći prioritet. Prvi korak da bude zreo i odgovoran roditelja je da uvijek stavljate potrebe svoje djece ispred vlastitih.

Kroz partnerstvo roditelja, djeca trebaju shvatiti da su oni važniji od sukoba koji je završio brak i shvatiti da će vaša ljubav za njih prevladati, unatoč promjenjivim okolnostima. Djeca čiji su roditelji rastavljeni ali imaju dobar odnos:

  • osjećaju se sigurno uvjereni u ljubav oba roditelja
  • zajednički odgoj potiče slična pravila discipline i nagrada među domaćinstvima, tako da djeca znaju što očekivati, a što se od njih očekuje
  • bolje razumijevanje rješavanja problema, djeca koja vide roditelje koji i dalje rade zajedno će vjerojatnije naučiti kako učinkovito i mirno rješavati probleme
  • imaju zdrav primjer za slijediti.

Najnovije

Najčitanije