Što svaka trudnica treba jesti

Što svaka trudnica treba jesti

Što svaka trudnica treba jesti
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.02.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Majka i dijete

Ako ste trudni, želite na svakom koraku brinuti za zdravu, sretnu bebu. To znači čuvanje zdravlja i konzumacija prave hrane. Naći ćete nekoliko namirnica koje su izvrsne za buduće majke, mnoge koje vjerojatno nikad niste ni pomislili isprobati do sada. Brojne namirnice su dostupne tijekom cijele godine, a jednostavne su za pripremiti.

Smrznute borovnice

Većina hranjivih tvari u borovnicama nije oštećeno kad se smrznu. Jedite divlje borovnice kako bi dobili dvostruki iznos antioksidansa. Pokušajte dodati nekoliko borovnica u jogurt.

Grah

Grah je uvijek dobar izbor, a pogotovo ako ste trudni. On je pun antioksidanata, vlakana, željeza i proteina. Kada žena ostane trudna, volumen krvi se povećava, a to uzrokuje potrebu za dodatnim željezom pa tijelo učinkovito može proizvesti više hemoglobina. Osim toga, istraživanja pokazuju da je željezo neophodno za kognitivni razvoj bebe.

Jogurt

Jedna porcija jogurta može pružiti četvrtinu dnevne potrebe za kalcijem, bjelančevinama i mnogih drugih vitamina i minerala. Kupite jogurte koji sadrže zdrave bakterije koje trudnice trebaju za dobru probavu. Izbjegavajte voćne jogurte jer su bogati šećerom. Dodajte svježe voće ili med.

Sardine

Sardine su bogate zdravim omega 3 masnim kiselinama, koje su neophodne za razvoj bebinih očiju i mozga. Sardine sadrže jako malo žive, tako da su sigurnije od velikih oceanskih riba. Kupite sardine koje su pakirane u svom izvornom ulju ili maslinovom ulju.

Sjeme sezama

Mnogi ljudi ne shvaćaju da su sjemenke sezama bogate kalcijem koji beba treba za pravilan razvoj kostiju. Dodajte ih u salatu ili jogurt.

Pir

Pun je hranjivih tvari i lakše se probavlja od pšenice. Zatvor je čest problem za većinu trudnica. Pir je bogat vlaknima i imat će pozitivan učinak.

Blitva

Ovo je lisnato zeleno povrće puno beta-karotena, koji vaše dijete treba za pravilan razvoj stanica i tkiva. Osim toga, također je odličan izvor vitamina C, što je bitno za bebine zube i kosti, kao i vezivna tkiva. Čak i bolje, puna je željeza.

Pšenične mekinje

Istraživanje pokazuje da su pšenične mekinje korisne za upravljanje gestacijskim dijabetesom, kao i dodatna vlakana za ublažavanje zatvora.

Muesli

Muesli su dobar način da dodate više željeza u prehranu kako bi tijelo proizvelo dovoljno krvi za pravilnu opskrbu posteljice.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije