Ubija li tvoja krema za sunčanje podvodni svijet?

Ubija li tvoja krema za sunčanje podvodni svijet?

Ubija li tvoja krema za sunčanje podvodni svijet?
  • Objavljeno: Četvrtak, 23.06.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Godišnji odmor je stigao, a još uvijek nemaš obavljen šoping za more? Dobro pripazi koju kremu za sunčanje ćeš kupiti jer možeš dobiti veliku kaznu. Dobro, sigurno ne na Jadranskoj obali, ali ako ikada otputuješ na Havaje, dobro je znati koji visokokvalitetni proizvod smiješ ponijeti sa sobom, ali ga i uvrstiti u svoju primjenu kao ekološki osviještena osoba koja želi produžiti život koraljima, ribama i drugim morskim organizmima.

Godišnje oko 14 000 tona krema za sunčanje završi u oceanima. Posljedica toga je oštećen, a već dijelom i uništen koraljni ekosustav. Dok s jedne strane kreme za sunčanje služe za sprječavanje opeklina od sunca i raka kože, s druge strane imaju otrovni učinak na morske organizme. Iz tog razloga, država Havaji je prva koja je uvela stroge mjere zaštite okoliša i zabranila kreme za sunčanje zbog štetnosti za koralje. Od 1. siječnja 2021. godine, na Havajima su dopušteni samo biorazgradivi proizvodi koji ne sadržavaju štetne kemikalije među kojima su oksibenzon i oktinoksat.

Ova dva sastojka, koja se koriste u više od 80% proizvoda za zaštitu od sunca, sadrže nanočestice koje mogu poremetiti cikluse reprodukcije i rasta koralja, što u konačnici dovodi do njihova izbjeljivanja i izumiranja. Porazne činjenice: 85% karipskih koraljnih grebena uništeno je u samo jednoj godini (od 1999. do 2000.) ne kao posljedica globalnog zatopljenja, već kao posljedica onečišćenja!

Ladival proizvodi prema Havajskom zakonu ne sadrže štetne tvari

Ladival proizvodi ekološki su prihvatljivi i ispunjavaju Havajski zakon jer ne sadrže štetne tvari oksibenzon i oktinoksat. Sustavnim izbjegavanjem umjetnih boja, parfema i konzervansa, Ladival linija proizvoda za sunčanje zadovoljava najviše dermatološke standarde na tržištu zaštite od sunca. Manje sastojaka – maksimalna učinkovitost, princip je Ladivala koji već više od 35 godina najkvalitetnijim formulama štiti sve vrste kože od sunca.

Kada nanosimo kremu, ona često ne ostaje samo na našoj koži. Kada plivamo, krema se ispire i odlazi u vodene puteve. Štetne kemikalije ispuštene u morski okoliš pretvaraju se u hormonske otrove i uzrokuju spolne i neurološke poremećaje kod vodenih organizama. Ribe ostaju deformirane, onemogućena im je plodnost i reprodukcija. Alge također umiru pa kao rezultat nema ni fotosinteze. Jedno istraživanje pokazalo je da je samo jedna kap oksibenzona, u dovoljnoj količini vode da se napuni šest i pol olimpijskih bazena, dovoljna da nanese štetu.

Srećom, ne morate birati između savjesti i zdravlja. Svojom širokom ponudom, Ladival pruža kvalitetnu zaštitu od UV-A, UV-B i IR-A zraka, ali i istovremeno štiti dragocjene koraljne grebene. Na koraljnim grebenima živi čak 25% svih morskih vrsta o kojima Ladival brine pri stvaranju svoje linije za zaštitu od štetnih UV zračenja.

Ove kreme vrhunske njemačke kvalitete učinkovito sprječavaju i prerano starenje kože, gubitak čvrstoće i elastičnosti kože, pojavu bora i druge štetne učinke na kožu te su izrazito vodootporne.

Zaštita od sunca za različite tipove i potrebe kože

Ladival linija stvorena je kako bi osigurala najbolju prirodnu njegu, odgovara različitim tipovima i potrebama kože kao što je primjerice koža sklona alergijama na sunce i aknama, koža s tetovažama i dječja koža. Ladival Tattoo SPF 50+ u obliku uljne emulzije posebno je testiran za podnošljivost na tetoviranoj koži. Kombinacija filtera sakriva mikropigmente, zbog čega boja tetovaže ostaje u potpunosti vidljiva čak i kad je zaštićena kremom za sunčanje. No ono najbitnije - pruža intenzivnu hidratantnu njegu i visoki SPF te na taj način daje koži vlagu, održava je glatkom i sprječava prerano blijeđenje uzrokovano suncem.

Za razliku od mnogih drugih kozmetičkih preparata i proizvoda za njegu, proizvodi se isključivo u farmaceutskim uvjetima. Za one čija je koža osjetljiva ili već oštećena suncem, Ladival ima Prorepair Fotoliasu SPF 50+ koja pruža trostruko djelovanje na koži: oporavak, regeneraciju i sprečavanje kancerogenih učinaka zračenja. Osim štetnih učinaka UV-B, UV-A, IR-A, VIS zračenja, štiti i od plave svjetlosti s ekrana.

Ladival For Children SPF 50+ u skladu je s preporukama EU jer dječja koža, koja je puno tanja od kože odraslih, predstavlja najveću osjetljivost na sunce. Najmlađi dobivaju najvišu zaštitu, ali i od malih noga brinu o morskom okolišu. Ovaj sprej razvijen je za posebne potrebe dječje kože i prikladan je za kožu s neurodermatitisom.

Ladival proizvodi jedni su od najprodavanijih proizvoda za zaštitu od sunca u njemačkim ljekarnama već duže vrijeme, a u Hrvatskoj ih također možete kupiti u svim bolje opremljenim ljekarnama. Pružaju sve što je potrebno za zdravu i osunčanu kožu, ali ne samo ljetnu, već i cjelogodišnju zaštitu.Sljedeći put kada uronite u more, razmislite o svemu ovome. Svaki puta kada uživate u kupanju u moru ili oceanu za podmorski svijet to znači ponekad čak i do 82.000 vrsta kemikalija iz različitih proizvoda za osobnu njegu koji su štetni na ovaj ili onaj način. Ako uistinu želite smanjiti negativni utjecaj na okoliš, investirajte u kvalitetne i eco-friendly proizvode!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije