Kako najbrže očistiti mikrovalnu pećnicu?

Kako najbrže očistiti mikrovalnu pećnicu?

Kako najbrže očistiti mikrovalnu pećnicu?
  • Objavljeno: Subota, 11.06.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Obitelj i dom

Mikrovalnu pećnicu možete očistiti brzo i jednostavno koristeći prirodna sredstva koja već imate kod kuće. Za učinkovito čišćenje, slijedite ovih 5 koraka!

1. Napravite smjesu za čišćenje

Veću zdjelu, koja je sigurna za korištenje u mikrovalnoj, napunite s 2 do 3 šalice vode i u nju dodajte pola limuna ili 2 žlice iscijeđenog soka od limuna. Ako nemate limun, možete koristiti i naranču, a kao zamjena može poslužiti i pola šalice octa.

2. Kuhajte smjesu za čišćenje u mikrovalnoj

Zdjelu sa smjesom za čišćenje treba postaviti u mikrovalnu i grijati 5 minuta na visokoj temperaturi. Nakon toga je nemojte odmah vaditi, nego ostavite dodatnih 15 minuta u mikrovalnoj kako bi para djelovala na tvrdokorne mrlje i tako osigurala lakše čišćenje.

3. Pažljivo uklonite posudu

Otvorite mikrovalnu i pažljivo uklonite posudu sa smjesom za čišćenje. Kako se ne biste opekli, koristite kuhinjsku krpu ili rukavice za pećnicu. Nakon što vruću smjesu izlijete u slivnik, limun koji ste koristiti možete ocijediti i ostaviti u sudoperu kako bi se ugodan miris proširio cijelom kuhinjom.

4. Obrišite unutrašnjost mikrovalne

Vlažnom krpom ili spužvicom obrišite unutrašnjost mikrovalne. Ako se tvrdokorna prljavtšina i dalje ne može ukloniti, dodajte malo sode bikarbone na mrlje i malo jače istrljajte. Za čišćenje unutrašnjosti vrata, koristite mješavinu octa i vode u jednakim omjerima.

5. Očistite mikrovalnu izvana

Za brisanje mikrovalne izvana, također koristite vlažnu krpu ili spužvicu. Ne zaboravite očistiti i male utore poput onih oko vrata ili tipki. Tri ili četiri puta godišnje trebate očistiti nakupine prašine s otvora u stražnjem dijelu mikrovalne - to se lako može obaviti usisavačem.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije