Učinite Božić posebnim za vašeg mališana

Učinite Božić posebnim za vašeg mališana

Učinite Božić posebnim za vašeg mališana
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.12.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Obitelj i dom

Uključite vašeg mališana u ukrašavanje, darivanje...

Božić može biti vrijeme puno iskušenja za vašeg mališana. Hrpa poklona koje ne smije otvarati, ukrasa koje ne smije dirati..., ali božićno doba ipak možete prilagoditi da i njima bude puno zabave i radosti.

Roditelji često uvedu još stroža pravila svojim mališanima za vrijeme božićnih blagdana. Dijete, kao posljedica toga, može postati vrlo nervozno i stvarati još više problema. Pokušajte ih što više uključiti u božićne aktivnosti, a ne samo podmićivati slatkišima i darovima kako bi ih smirili.

Ukrašavanje

Pokušajte uključiti vašeg mališana u ukrašavanje. Ako imate mnogo osjetljivih kuglica i ostalih ukrasa, probajte ih ove godine staviti na stranu. Umjesto toga, ukrasite drvce sa slatkišima i ostalim jestivim ukrasima, malim plišanim igračkama i sličnim ukrasima koje malo dijete ne može oštetiti.

Možete koristiti i razne igračke, poput Djeda Božićnjaka, snjegovića ili nekim drugim igračkama koje su drage vašoj djeci, kako bi se osjećali ugodnije i opuštenije među svim dekoracijama.

Uključite i njih u ukrašavanje, dopustite im da objese neke ukrase, sigurno će uživati u tome.

Pokloni

Ako je vaše dijete dosta veliko, možete kupiti nekoliko manjih, simboličnih poklona za koje znate da će se svidjeti ostalim članovima obitelji. Neka ih vaše dijete zamota i pokloni.

Također dopustite vašem mališanu da odmota ostale poklone. Ne morate se bojati da će nešto potrgati ili oštetiti, često će im više pažnje privući šareni papir nego sam poklon.

Hrana

Mislite na vašeg mališana i prilikom pripremanja hrane. Napravite prikladna predjela u kojima će i oni uživati.

Dječja zabava

Možete organizirati i malu zabavu za vaše dijete i nekoliko prijatelja. Zabava ne mora biti ništa posebno, bitno je da se djeca dobro zabave. Ako ste u mogućnosti, možete vašem mališanu nabaviti i božićni kostim, npr. Djeda Božićnjaka, Vilenjaka ili nešto slično.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije