Ovakve prijatelje treba svaka žena!

Ovakve prijatelje treba svaka žena!

Ovakve prijatelje treba svaka žena!
  • Objavljeno: Nedjelja, 07.04.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Psihologija

Bliskost s prijateljima čini da se osjećamo dobro. No, jeste li znali da prijatelji mogu pospješiti vaše zdravlje?

Istraživanja su pokazala da neki tipovi prijateljstava naročito pogoduju zdravlju, a jedno istraživanje je pokazalo da bliska prijateljstva produljuju život više nego bliskost s obitelji te da prijatelji štite od pretilosti, depresije i srčanih bolesti.

Nisu sva prijateljstva jednaka, u tome i jest njihova draž, a ove prijatelje treba imati svaka žena.

Prijateljica iz djetinjstva

Poznaje vas i vašu obitelj još od djetinjstva. Imate zajedničke uspomene i priče kakve nećete imati nikada ni s kim. Ova prijateljica vas podsjeća na to da ste još uvijek osoba kakva ste nekada bili.

Održavajte povezanost s prijateljicom iz djetinjstva. Današnje tehnologije to uvelike omogućavaju, naročito ako ste poprilično udaljeni. Dovoljno je da svakih nekoliko tjedana s njom popričate, razmijenite novosti i sjetite se svojih druženja dok ste bile djeca.

Nova prijateljica

Za razliku od prijatelja iz srednje škole, nova prijateljica neće imati već formirano mišljenje o vama. Starenjem se možemo zateći u rutini, a novo prijateljstvo može pomoći da život ostane uzbudljiv.

Najbolja stvar je što će vas nova prijateljica upoznati s novim ljudima. Novi krug ljudi će vam pomoći da se osjećate bolje, ali i da ostvarite željene ciljeve.

Prijateljica za vježbanje

Odvući će vas vježbati u dane kada biste najradije ležali na kauču. Svi se stručnjaci slažu s time da je tjelovježba najvažnija stvar za održavanje mentalnog i fizičkog zdravlja, i dugovječnosti. Dobar prijatelj za vježbanje će vam u ovome pomoći.

Za najbolje rezultate zajedno odredite cilj, bilo da je to vježbanje nekoliko puta tjedno ili trčanje 30 minuta bez prekida.

Produhovljena prijateljica

Biti dio duhovne zajednice, ne nužno organizirane religije, pomaže ljudima da ostanu dobrog psihičkog zdravlja.

Volontirajte, počnite raditi u dobrotvorne svrhe jer je dokazano da pomaganje drugima čini život kvalitetnijim i popravlja raspoloženje. Prijatelj s istim ciljem će vam pomoći da sebe doživljavate osobom koja vrijedi i ima svoju svrhu u društvu.

Mlađa prijateljica

Kako uspijevate imati djecu i zavidnu karijeru? Kako ste održali tako dobru kondiciju? Vaša mlađa prijateljica će to sigurno htjeti znati. Znanstvenici su dokazali da je osjećaj korisnosti drugima ključan element sreće. Pokazati nekome kako skuhati neko jelo ili podijeliti svoja iskustva će vam pomoći da se bolje osjećate.

S druge strane, vaša mlađa prijateljica će vama pomoći da ostanete zaigranog i veselog duha, i ponekad zaboravite na pravila ponašanja, barem kada ste u njenom društvu. Ona vas neće osuđivati i vrlo vjerojatno će vas u nekim stvarima promatrati kao uzor.

Prijatelji vašeg partnera

Bliskost s partnerovim prijateljima je važan dio zdrave i ispunjene veze. Najsretniji brakovi su oni u kojima su prijatelji jednog partnera ujedno prijatelji i drugog partnera.

Upoznajte njegove prijatelje i neka on upozna vaše. To će vam dati osjećaj pripadnosti jer svi znamo da su prijatelji poput obitelji.

Mama

Oko 85% odraslih žena ističe da ima dobar odnos s majkom. Bez obzira ne razliku u godinama, veza između majke i kćeri je jaka i nezamjenjiva. Ako želite biti povezaniji sa svojom majkom, ali se neprestano susrećete s istim problemima, donosimo vam nekoliko savjeta da ih konačno svladate.

Ne možete uživati s majkom

Prestanite ju pokušavati promijeniti i fokusirajte se na ono što volite kod nje. Kakve god da su njene navike, vjerujte da ona uživa u vremenu provedenom s vama, i to uvijek.

Svađate se oko istih stvari

Žene koje imaju jaku povezanost s majkom, konflikte ne doživljavaju osobno. Majka će vam možda dati kritiku, a možda je vrijeme da iz tih kritika počnete učiti.

Ona vas često želi viđati

Najbolje je da jednostavno prihvatite to da ona želi s vama provoditi više vremena, koliko god vremena da trenutno provodite. Fokusirajte se na aktivnosti koje možete i želite raditi zajedno.

Vi sami

Ako ste kao veliki broj žena, ostavite ćete sve da biste pomogli prijatelju u nevolji. Na žalost, istu pažnju i poštovanje ne dajete sami sebi.

Razmislite o tome koje osobine volite kod dragih ljudi: originalni su, brižni, pažljivi, bezuvjetno vas vole i slično. Zar nisu to osobine koje i vi sami imate?

Vitashop

Najnovije

Najčitanije